A better vision for the future

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 03/03/2016 10:38am

  Project status: Lopend

  Aanvraag: Aanschaf van visuele hulpmiddelen voor de kinderen met albinisme en een nieuwe grote pan en trolley voor de keuken.

  Begroting: €3840.0

  Omschrijving

  Hulp voor kinderen met albinisme in Tanzania. Samen met de nederlandse stichting Inside The Same gaat Wings of Support zich inzetten in Dar es Salaam. Kinderen met albinisme hebben het hier in nederland goed. Met kleine aanpassingen zoals een bril, vergrote letters en door je goed in te smeren tegen de zon kunnen ze een prima leven leiden. Dat is in Afrika wel anders. Met name in Tanzania komt albinisme veel voor. 90% van de mensen met albinisme wordt helaas niet ouder dan 30 jaar en sterft aan huidkanker. Mensen met albinisme worden als geesten gezien en vaak uit de dorpen verstoten. De toverdokters (witchdoctors) zeggen dat Albino's krachten bezitten en dat hun bloed, huid en botten geneeskracht bezitten. Het gevolg is dat veel kinderen door hun ouders worden onder gebracht in overvolle kampen als Buhangija in Shinjanga. Daar leven ze achter een groot hek en hebben ze zo in feite levenslang. In 2016 heeft de stichting Inside the Same 7 kinderen overgeplaatst uit het Buhangija kamp. Twee naar de Matumaini School in Dar es Salaam en vijf naar het weeshuis van Sister Lamadi. De omstandigheden zijn stukken beter op deze lokaties. Voor deze eerste samenwerking hebben we besloten om visuele hulpmiddelen aan te schaffen voor de Matumaini School, waar in totaal 200 kinderen onderwijs krijgen. Dit is een combinatie van kinderen met fysieke beperkingen en kinderen met albinisme.

 • Adres

  Adres: Kurasini -Temeke (located next to the National Sports Stadium)

  Stad: Dar es Salaam

  Land: Tanzania

  Lat: 39.280020

  Long: -6.854994

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Mireille Meijers

  Functie: Projectcoördinator

  Email: mireille@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Yvonne Welzen

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne.w@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Aanschaf van visuele hulpmiddelen voor de kinderen met albinisme en een nieuwe grote pan en trolley voor de keuken.

  Routebeschrijving

  De Matumaini School ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het crew hotel, maar met bijna stilstaand verkeer kan dit twee keer zolang duren. De school ligt op het terrein van Het Leger des Heils oftewel The Salvation Army in Kurasini -Temeke (vlakbij het National Sports Stadium).