Afgelopen donderdag organiseerde KLM een social media workshop voor Wings of Support, Artsen Zonder Grenzen en de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Nederlandse Rode Kruis, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre de Hommes, World Vision en KLM-partner UNICEF Nederland. Voorop stond het uitwisselen van kennis en ervaring.

Tijdens de workshop deelden KLM’ers hun ervaringen op het gebied van onder meer reputatiemanagement, online campagnes en commerciële kansen. Zij gaven voorbeelden hoe deze organisaties hun volgers beter kunnen betrekken en wat juist wel en wat je niet moet doen op social media. Ook voor KLM was het een mooie gelegenheid om met deze organisaties van gedachten te wisselen. Hierbij ging het om inspiratie op te doen om duurzaamheid op een pakkende wijze onder de aandacht te brengen via social media. Leren van elkaar en kennis delen stonden hierbij voorop met als doel om de opgedane kennis meteen in praktijk te kunnen brengen.

Aanleiding voor de workshop was de geslaagde samenwerking dit voorjaar tijdens de Giro555-actie van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal. SHO is een coalitie van elf gerenommeerde organisaties. KLM’ers leverden tijdens deze hulpactie een bijdrage door vrijwillig te helpen op de social media hub bij het afhandelen van meer dan 4000 berichten via Facebook en Twitter.

SoMedia-workshop

Geen berichten gevonden.