Waterput voor schoolkinderen

Projectgegevens

Projectnaam: Waterput voor schoolkinderen
Aanmaakdatum: 2-7-2012
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Schoon water voor schoolkinderen
Begroting: € 2.061,00
Instelling: St. Paul's Orthodox High School
Land: Kenia
Locatie: Nairobi

Benodigde producten

Op de school is behoefte aan allerhande schoolmateriaal. Er wordt nu een project opgestart waarbij kinderen die de primaryschool hebben doorlopen hier ook verder kunnen gaan. Hiervoor zijn nog veel spullen nodig. Kleren voor kinderen vanaf 4 jaar tot en m

Omschrijving

St. Paul's Orthodox Highschool is een door paters geleide school, waar een aantal mensen in dienst zijn die een kleine vergoeding krijgen voor het werk dat ze verrichten. WOS gaat helpen bij het slaan van een waterput met een handmatige waterboor. De waterboor wordt bediend door een team van 5 mensen waarmee een waterput tot 70 meter diep kan worden geslagen. Er zullen 5 jongeren uit de gemeenschap opgeleid worden om de waterput te bedienen. Later kunnen zij dan meer putten gaan slaan in samenwerking met TAK. Nu wordt water aangevoerd via een vrachtwagen of ze halen het uit de beek onderaan de heuvel. Het pad ernaar toe is smal en steil en ronduit gevaarlijk als het nat is. De school ligt in de wijk Dagoretti. De meest kansarme kinderen krijgen hier een kans om toch naar school te gaan. Inmiddels wordt er ook middelbaar onderwijs aangeboden.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf
Projectcoördinator
Yvonne@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2

Alex Hoedemaker

Alex@wingsofsupport.org