A daytrip to the animal shelter

Projectgegevens

Projectnaam: A daytrip to the animal shelter
Aanmaakdatum: 6-1-2020
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Een dagtrip met ong. 30 zieke kinderen, hun ouders en begeleiders(70 totaal) naar een opvang voor verwaarloosde dieren. Met een tweeledig doel: een zorgeloze dag en een educatief doel: begrip voor dieren als wezens met gevoelens net als mensen.
Begroting: € 600,00
Instelling: Tumaini la Maisha
Land: Tanzania
Locatie:

Benodigde producten

Speelgoed , lekker fruit kleurboeken,spelletjes Geen knuffels.

Omschrijving

Een dag vol plezier! Wings of Support en Wings for Animals hebben voor het eerste samengewerkt bij dit project. Een dagtrip voor 35 kinderen van het Muhimbili ziekenhuis naar de opvang voor verwaarloosde en mishandelde dieren ELT ( Every Living Thing) Smorgens stonden de kinderen en hun ouders al gespannen te wachten tot de bussen er waren. Het ritje naar de dieren opvang was al geweldig . De kinderen zijn allen ernstig ziek, dus een uitje is meer dan welkom. De dag ervoor was Yvonne Welzen samen met Annelies Moolenaar bij de opvang langs geweest om te kijken of alles goed was voorbereid. Toen de kinderen arriveerden,waren sommigen erg bang. Dieren zijn in Tanzania slechts gebruiksvoorwerp , het fenomeen huisdier is onbekend. Ook de dieren waren wat nerveus , opeens 70 mensen over de vloer. Maar dankzij de goede begeleiding ( kleine groepjes kinderen deden verschillende activiteiten zoals wandelen met de honden en snoepjes aan de katten voeren). Er was voor een heerlijke lunch gezorgd en na spelletjes , een quiz kregen alle kinderen een cadeau en konden tevreden naar huis. Bij de evaluatie was iedereen het er over eens: Een fantastische dag met veel meerwaarde in alle opzichten>

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne Welzen

Contactpersoon 2