Een leven zonder drugs

Projectgegevens

Projectnaam: Een leven zonder drugs
Aanmaakdatum: 20-7-2017
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Drugspreventie plan financieren
Begroting: € 9.193,00
Instelling: Fundacion La Sonrisa Naranja
Land: Ecuador
Locatie: Guayaquil

Benodigde producten

Benodigde producten: knutselmateriaal, tweedehands kleren, oude tijdschriften, om te knippen en te plakken tijdens een knutselcursus die we jaarlijks organiseren, daarom aub geen bloot.

Omschrijving

In een van de armste buitenwijken van de miljoenenstad Guayaquil zijn de Nederlandse arts Els van der Linden en haar Ecuadoraanse echtgenoot en arts Gonzalo Bonilla in 2008 een medisch centrum gestart. In de afgelopen acht jaar zijn ze langzaam uitgegroeid van een kleine huisartsenpraktijk tot een medisch centrum die consulten aanbiedt in geneeskunde, verloskunde, tandheelkunde, echografie en laboratorium. Dit in een wijk waar de stichting de enige medische zorg levert voor ongeveer 40.000 mensen. Maandelijks worden er rond de 700 patienten behandeld in het medisch centrum. Daarnaast organiseert de stichting iedere drie maanden 2 dagen gratis consulten inclusief medicatie voor de allerarmsten in de wijk. Naast de medische projecten richt de stichting zich ook op sociale projecten, zoals een jaarlijks kinderkerstfeest, een knutselcursus tijdens de grote vakantie en uitjes voor de kinderen uit de wijk In de afgelopen jaren is het drugsgebruik onder jongeren enorm toegenomen in Ecuador. Vooral kinderen uit de armste wijken zijn kwetsbaar, aangezien de omstandigheden waarin zij leven niet optimaal zijn. Veel kinderen leven in gezinnen met sociale, economische en pedagogische problemen. Sinds enkele jaren is het bezit van drugs voor eigen gebruik niet meer strafbaar. Ook minderjarigen zijn niet strafbaar voor drugsbezit of -verkoop. Dit heeft geleid tot een explosie van drugsgebruik onder kinderen, vaak vanaf de leeftijd van 12 jaar!. De stichting Sonrisa Naranja wil ee project opzetten waarbij het drugspreventieproject wordt ingebed in een cursus van theater en dans.Met medewerking van twee profesionele dans- en theaterleerkrachten zullen er enkele malen per week lessen worden gegeven in de stichting. De jongeren tussen de 12 en 20 jaar kunnen afhankelijk van hun financiele omstandigheden gratis of tegen een kleine vergoeding ($0.50-$1) deelnemen aan de lessen. Gedurende de lessen zullen er telkens momenten worden ingelast voor verhoging van weerbaarheid, drugvoorlichting, en verbetering van eigenwaarde. Verder zullen er regelmatig psychologen aanwezig zijn om jongeren met problemen te helpen en drugsgebruikers te begeleiden. Aan het eind van de cursus zullen de jongeren een voorstelling geven in een professionele ruimte voor hun ouders en vrienden. Omdat een preventieve aanpak erg belangrijk is, steunt Wings of Support al verschillende trainingen en workshops, Ook het drugspreventieproject van La Sonias Naranja zal door Wings of Support worden gefinancierd.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Hanna Paul
Projectcoördinator
Hanna@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2

Astrid Pauwels
Projectcoördinator
Astrid.p@wingsofsupport.org