FFAC opvang voor verlaten baby’s

Projectgegevens

Projectnaam: FFAC opvang voor verlaten baby's
Aanmaakdatum: 31-3-2009
Projectstatus: Afgekeurd
Aanvraag: Computer, bedjes, matrasjes, hoeslakentjes en een nieuwe linnenkast
Begroting: € 2.738,00
Instelling: FFAC Friends For All Children Foundation
Land: Thailand
Locatie:

Benodigde producten

Kleding en speelgoed voor kleine kinderen, spullen voor grote kinderen zijn ook welkom, die worden vervoerd naar een dependance in het noorden van Thailand (dicht bij de Birmese grens), waar het kouder is en ze dus ook behoefte hebben aan lange shirts en

Omschrijving

De Friends For All Children Foundation is actief op een viertal plaatsen in Thailand. Core business is het opvangen van baby’s en kleine kinderen die verstoten zijn door hun ouders of die te vondeling zijn gelegd. Deze kindjes worden komen bij FFAC terecht via emergency homes of het ziekenhuis. Op dit moment wonen er bij FFAC in Bangkok, het project dat wij graag willen steunen, 15 kindjes. Deze aanvraag omvat onder meer 5 nieuwe bedjes, zodat FFAC nog 5 kindjes kan aannemen. De ruimte die FFAC huurt biedt daarvoor alle mogelijkheden. Als de kindjes eenmaal worden opgenomen bij FFAC blijven ze daar voor de periode van minstens 1 jaar. Dit is de tijd waarin in Thailand de ouders of een familielid het kind nog legaal kunnen terugeisen. Hierna start FFAC de aanvraag van een adoptiegoedkeuring bij de regering van Thailand in samenwerking met 5 adoptiebureaus afkomstig uit Finland, Duitsland, Amerika, Canada en Nieuw Zeeland. De kindjes worden blind geadopteerd (voorkeur uitspreken of op bezoek komen voor de adoptie is niet mogelijk) zodra al het papierwerk legaal kan worden verwerkt. De FFAC manager in Bangkok en WoS contactpersoon, genaamd Saovanee Nilavongse, is een erg prettig persoon met een zeer goed hart, die al sinds de oprichting van FFAC 30 jaar geleden met volle overgave werkt om alle kindjes die bij haar worden binnen gebracht de kans op een beter leven te geven. FFAC telt 14 gekwalificeerde social workers die allen worden betaald. Zij werken in verschillende shifts, zowel overdag als snachts en fungeren als moeders voor de kindjes. Belangrijkste inkomsten zijn de1000 dollar die ze per kindje krijgen dat wordt geadopteerd. Verder is de stichting afhankelijk van individuele sponsors die de kindjes sponsoren met bijv 5$ per maand. Met de aanvraag van WoS kan FFAC zich net dat ene beetje extra veroorloven, iets waar ze anders geen reservepotje voor hebben.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Astrid Pauwels

Contactpersoon 2