De stichting Children Asking uit São Paulo is een goede doelen stichting die met behulp van het hoogwaardige onderwijsprogramma PEDE wereldwijd inspireert en begeleidt in de opvang van kinderen in risicogebieden. Doel is om “Kinderen in Moeilijke Omstandigheden” te helpen in hun sociaal/emotionele en cognitieve ontwikkeling. De stichting heeft – namens de oprichtende Nederlander – Wings of Support gevraagd aan het dak van het nieuwe evenementszaal bij te dragen. Neem een kijkje in keuken bij de vragen die we daarbij stellen:

Q: Waarom deze evenementenzaal?
A: Er zijn drie redenen waarom zij een evenementenzaal graag willen realiseren. De eerste is gelegen in het feit dat vrijwel alle PEDE (Educatief Programa voor Schoolloopbaan Ontwikkeling) kinderen in São Paulo wonen in een omgeving waar het te gevaarlijk is om op straat te spelen. Een stukje gras en een trapveldje is in de verste verte in de betonmassa van São Paulo vaak niet te ontdekken. Graag willen zij de honderden kinderen uit de projecten in São Paulo in de gelegenheid stellen om periodiek met hun ouders een dagje op de Sítio te komen, waar ze zich kunnen ontspannen en waar zij de kinderen en hun ouders kunnen begeleiden in het maken van belangrijke levenskeuzes.

Q: Wat is de tweede reden?
A: De tweede reden waarom zij deze zaal belangrijk vinden, is dat zij het eerder genomen initiatief om iets te betekenen voor de drugsverslaafden uit de buurt graag willen voortzetten. De plaatselijke kerk heeft dit initiatief overgenomen en wil de openlucht maaltijden ook bij slecht weer kunnen voortzetten. Het werken onder deze jongeren is naar hun overtuiging de beste manier om te voorkomen dat de PEDE kinderen later ooit in dit circuit terecht komen en het behoort, tezamen met het ontvangen van de gezinnen, tot de holistische aanpak die zij nastreven.

Q: Wat is de derde reden?
A: De derde reden is een commerciële. Om het werk van Children Asking in Brazilië zo veel mogelijk onafhankelijk van Europese ondersteuning te maken, willen zij deze evenementenzaal ook gaan verhuren voor bruiloften, bedrijfsbijeenkomsten en andere evenementen. Het gaat om 196 m2 overdekte ruimte die op deze manier zelfs bij slecht weer is te gebruiken.

Q: Wordt het bouwbudget nog getoetst met een lokaal iemand, bijvoorbeeld van een ander project? Zijn deze bouwbedragen normaal?

A: Er zijn verschillende offertes opgevraagd in verband met de dakconstructie. Daarvan was er bijvoorbeeld één duurder en één iets goedkoper. Door de andere offertes konden we zien of de prijzen per onderdeel enigszins overeen kwamen en dat was het geval. We kiezen voor gebruik te maken van gecertificeerd hout, dus de prijzen liggen daardoor iets hoger. Ze hebben uiteindelijk gekozen voor deze, omdat ze al eerder met hun hebben samen gewerkt en tevreden waren met het resultaat. Verder was de goedkoopste offerte van een bedrijf op twee uur afstand en gaan ze liever in zee met mensen uit de directe gemeenschap. Door meerdere offertes aan te vragen is er research gedaan en ontdekt wat de gangbare prijzen zijn op dit moment. Lokaal zal er op worden toegezien dat het juiste materiaal gekocht wordt en niet een goedkopere variant.

Geen berichten gevonden.