Vanmiddag vertrekt de legendarische PH-MCP voor een groet aan de bezoekers van de vliegshow tijdens de ‘Luchtmachtdagen’ van de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Leeuwarden. Het vliegtuig zal hiervoor leeg vanaf Schiphol vertrekken en richting Leeuwarden vliegen om zich daar in de lucht te tonen aan de bezoekers van dit grote luchtvaartevenement. De machine wordt daar tussen 16:00 – 16:30 uur verwacht en keert daarna weer terug naar Schiphol. Live via www.bit.ly/1tg7FwR.

Volgende maand zullen de laatste twee Martinair MD-11’en uitgefaseerd worden. Daarmee verdwijnen de laatste, commercieel opererende, McDonnell Douglas vliegtuigen uit Nederland. De PH-MCP was 21 jaar geleden de eerste van in totaal zeven vliegtuigen van het type MD-11 dat bij Martinair in de vloot kwam. Na 82 jaar komt er een einde aan Douglas burgerluchtvaarthistorie in Nederland.

Vele Martinair MD-11 en de DC-10 herinneringen, verhalen en foto’s zullen worden samengebracht in het boek dat wordt voltooid na de laatste vlucht. Het boek ‘Martinair MD-11 aviation legend – Martinair’s tri-jets and douglas history’ zal worden gepubliceerd in hoge kwaliteit, 230 pagina ’s met full color foto’ s en een harde omslag. Het boek is gemaakt met de medewerking van vele (voormalige) martinair werknemer, maar ook mensen buiten martinair die wilde delen. Met bijdragen van vele verschillende afdelingen, gaat dit boek over de mensen van Martinair en de ‘red spirit’ die hen bindt. Dit boek geeft een unieke inzicht in de wereld van de DC-en MD-vliegtuigen bij Martinair. Het boek wordt tweetalig met tekst zowel in het nederlands en in het engels.

De opbrengsten van dit boek gaat naar stichting Wings of Support (WoS). Wacht niet met bestellen want de wens is om alle boeken in één keer te drukken. Pre-order dus nu via http://www.aviationlegends.nl.

#‎LMD16‬ #luchtmachtdagen #‎operatieluchtsteun‬ #aviationlegends #md11 #martinair #wingsofsupport

Geen berichten gevonden.