Helaas heeft het Bushcampteam moeten constateren dat er voorlopig nog geen sprake kan zijn van het veilig organiseren van een Bushcamp. Daarom heeft het Bushcampteam besloten om de voorbereidingen voor het Bushcamp 2020 in Kenia te beeindigen.

Er zijn heel veel voors en tegens afgewogen, maar de belangrijkste overweging is toch wel de gezondheid van kinderen en vrijwilligers. Zolang er nog geen vaccin of medicijn tegen het coronavirus gevonden is, kunnen we geen kinderen en vrijwilligers in bussen vervoeren, met elkaar in tentjes leggen en naast elkaar aan picknick tafels laten zitten. Bushcamp uitstellen was daarbij geen optie omdat het Bushcampteam geen onzekerheid wilt creëeren.

Wings of Support zal de vaste lasten of salariëring van de vaste krachten van Bushcamp op zich nemen om hen op deze manier financieel tegoed te komen. Daarbij zijn van de vaste krachten de salarissen aangehouden en is voor de overige hulp en leveranciers – voor wie Wings of Support een groot deel van het inkomen kan zijn – een kleine vergoeding berekend.

De deelnemers zijn hiervan ondertussen persoonlijk op de hoogte gesteld. Wij realiseren ons terdege dat dit een grote teleurstelling zal zijn voor de kinderen, vrijwilligers en staff van Bushcamp.

Meer weten hoe het vorig jaar was? Lees dan het verhaal van collega’s Sharon, Saïd en Edward via http://woswijs.wingsofsupport.org/woswijsblog-jan-2020/cover/

Geen berichten gevonden.