Waterput voor schoolkinderen

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 07/02/2012 9:42am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Schoon water voor schoolkinderen

  Begroting: €2061.0

  Omschrijving

  St. Paul's Orthodox Highschool is een door paters geleide school, waar een aantal mensen in dienst zijn die een kleine vergoeding krijgen voor het werk dat ze verrichten. WOS gaat helpen bij het slaan van een waterput met een handmatige waterboor. De waterboor wordt bediend door een team van 5 mensen waarmee een waterput tot 70 meter diep kan worden geslagen. Er zullen 5 jongeren uit de gemeenschap opgeleid worden om de waterput te bedienen. Later kunnen zij dan meer putten gaan slaan in samenwerking met TAK. Nu wordt water aangevoerd via een vrachtwagen of ze halen het uit de beek onderaan de heuvel. Het pad ernaar toe is smal en steil en ronduit gevaarlijk als het nat is. De school ligt in de wijk Dagoretti. De meest kansarme kinderen krijgen hier een kans om toch naar school te gaan. Inmiddels wordt er ook middelbaar onderwijs aangeboden.

 • Adres

  Lat: 36.711588

  Long: -1.277227

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Alex Hoedemaker

  Functie: Projectcoördinator

  Email: alex@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Op de school is behoefte aan allerhande schoolmateriaal. Er wordt nu een project opgestart waarbij kinderen die de primaryschool hebben doorlopen hier ook verder kunnen gaan. Hiervoor zijn nog veel spullen nodig. Kleren voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met zeker 18 jaar zijn ook nodig. Het gaat hier om zeer kansarme kinderen, veelal wezen die opgevangen worden door familie, omdat beide ouders aan aids zijn overleden.

  Routebeschrijving

  Het telefoonnummer van de contactpersoon pater Benedict is +254(0)721999436. Het beste is om hem even te bellen. Het is ongeveer 45 minuten rijden. Je jun gebruik maken van een betrouwbare taxichauffeur. Zijn naam is Jackson Mureithi +254(0)725498065. Neem dan het telefoonnummer van pater Benedict mee zodat je onderweg nog rij-instructies kunt krijgen.