Waterproject

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 09/29/2009 11:30am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: aanleg van een watervoorziening voor het kindertehuis en waterput als bron voor visvijver

  Begroting: €4671.0

  Omschrijving

  Het kindertehuis Bahay Aurora is gesitueerd tussen twee dorpjes: Morong en Baras. Het waterleidingbedrijf “Manila Water” voorziet beide dorpjes van schoon leidingwater met een goede waterdruk. Door de ligging wordt Bahay Aurora niet voorzien van leidingwater van Manila Water. Het kindertehuis is aangewezen op een heel klein waterschap genaamd “Lagundi water”, een klein bedrijfje dat een waterput heeft en een paar honderd gezinnen van water voorziet. Helaas ligt Bahay Aurora het verst weg van de waterput waardoor de waterdruk heel laag is en in de zomerperiode komt het geregeld voor dat er helemaal geen water uit de kraan komt omdat er dan minder water in de put staat. Dus de mensen die vlak bij de put wonen worden het best voorzien en hoe verder je weg woont des te lastiger het is. Met name op zaterdag en zondagmorgen doen veel gezinnen de was dus zit het kindertehuis dan veelal zonder water. Uiteraard is men daarop ingesteld en worden reserves aangelegd in plastic tanks. Het is echter bijzonder lastig om voor de grote groep kinderen voldoende watervoorraad aanleggen. Bij Wings of Support meldde zich de externe sponsororganisatie “Stop Poverty”. Ze zochten een water- georiënteerd project om te ondersteunen via Wings of Support. De situatie bij Bahay Aurora kan hierdoor sterk verbeterd worden, via het aanleggen van een goede waterinstallatie. Hierdoor is het kindertehuis voortaan verzekerd van een goede watervoorziening. Tevens zal er een soort oud-Hollandse waterput aangelegd worden. Deze put zal als waterbron dienen voor de reeds aanwezige visvijvers, waardoor het kindertehuis voortaan ook in staat zal zijn om vis te kweken. Enerzijds voor eigen consumptie (kostenreductie), anderzijds voor de verkoop om eigen inkomsten te genereren.

 • Adres

  Lat: 121.258032

  Long: 14.524996

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Lex Vries

  Email: lex@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Pauline Gombault-Pareau Dumont

  Functie: Projectcoördinator

  Email: pauline@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Schoenen, laarzen, regenkleding, kinderkleding, ondergoed, handdoeken, lakens, muziekinstrumenten, ballen, Engelstalige kinderboeken, Engelstalige educatieve dvd's, muziek cd's, stimulerend speelgoed voor verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen, puzzels en bordspelletjes, schaak- en damspel, bestek, medicijnen, betadine, pleisters en verbandmiddelen

  Routebeschrijving

  Met de auto: Vanaf Sofitel is het ongeveer 2 uur rijden via Antipolo naar Theresa. Dan door naar Morong en dan richting Tanay over de provincial road. Dan kom je voorbij aan Baras. Er is een grote arc over de weg bij de boundary Morong Baras. Hier moet je linksaf de dirt road op. Na 200 meter rechts heb je een groene gate. Openbaar vervoer per jeepney: Eerst naar Crossing, dan naar Antipolo en vervolgens Tanay. Dan rij je langs het kindertehuis. Bij Boundery Morong Baras moet je dan uitstappen. Beter is het om even contact op te nemen met Herke Smidstra. Hij komt voor zijn werk geregeld in Manilla en zou in gelegenheid kunnen zijn om je op te halen.