Warmte en verse groente, Pink House.

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 03/17/2010 8:06pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: The Pink house heeft geen verwarming. Zonneboiler en airco, bieden uitkomst. Een groentetunnel maakt verbouwing van groente ook in koude maanden mogelijk. Deze aanpassingen komen de gezondheid van de kids ten goede, nu in de winter en ook in de zomer.

  Begroting: €6802.0

  Omschrijving

  'Ons Plek' vangt sinds 1999 kinderen en volwassenen op in de buurt van Bloemfontein die 'infected or affected' zijn door hiv/aids . Ons Plek heeft twee locaties die een paar honderd meter uit elkaar liggen. De 'volwassenen' opvang, waar ook kinderen zitten omdat veel moeders met kind worden opgevangen en het zogenoemde Pink House, wat puur een kindertehuis is. The Pink House is in 2008 geopend en in 2009 met hulp van Wings of Support verbouwd. Het project heeft te kampen met stijgende prijzen. Dit heeft de noodzaak tot zelfredzaamheid vergroot. Het verbouwen van eigen groente is een goede manier hiervoor. Verder is het een zoeken naar balans tussen de druk van buitenaf (Wellfare) om mensen/kinderen op te nemen en de mogelijkenheden binnen het project om dit te doen. Het is duidelijk te merken dat hiv/aids nog een groot taboe is in Zuid Afrika. Toch weet het project de balans te behouden en te zorgen voor een goede opvang en verzorging.

 • Adres

  Lat: 26.229858

  Long: -29.096977

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Martin Lont

  Email: martin@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Luiers, medisch materiaal, kinderkleding, speelgoed

  Routebeschrijving

  Het project ligt op ongeveer 4 en een half uur rijden van Johannesburg, langs de N1 naar Kaapstad. Voor een routebeschrijving kun je het beste contact opnemen met Deon Mulder.