St. Michael's

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 09/11/2009 12:24pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: De kinderen van de secondary school kunnen op dit moment geen praktijk examen doen omdat de nodige materialen niet aanwezig zijn.

  Begroting: ‚ā¨2998.0

  Omschrijving

  St. Michael's Holy Unit Academy is een peuter- en kleuterschool, lagere school en voortgezet onderwijs. William Odhiambo is het hoofd van de school, die zich bevindt aan de rand van Kibera. Er wordt schoolgeld gevraagd, maar op het moment dat de verzorgers het echt niet kunnen betalen worden de kinderen niet naar huis gestuurd. Op de school zitten veel wezen die in de nabije omgeving worden opgevangen. Dertien kinderen zijn intern. De school is in erg slechte staat, er zijn erg veel uitdagingen (een Keniaan spreekt nooit over problemen). De begane grond bestaat deels uit stenen en in sommige ruimten waan je je in een grot, het is er vochtig en donker. De eerste verdieping bestaat uit golfplaten, die je met een gammele trap bereikt. De lokalen zijn donker. William is overtuigend als hij zegt dat wat ze nu het hardst nodig hebben, praktijkmaterialen zijn voor de kinderen die moeten afstuderen, want ze kunnen nu voor dat onderdeel geen examen doen. De spullen zullen na gebruik veilig worden opgeborgen in kasten van de opslagruimte.

 • Adres

  Lat: 36.783428

  Long: -1.31524

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Naaimachines, pennen, stiften, schriften, kinderkleding, ondergoed, sokken.

  Routebeschrijving

  Patcab Tours kan je erheen brengen. Mobiel nummer 072140981, prijs 3000 KS en de chauffeur wacht op je. Voor ieder ander bezoek in Nairobi wordt 500 KS extra gerekend.