St. Michael

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 05/03/2010 7:46pm

  Update datum: 05/19/2015 12:00pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: schoolboeken, kopieerapparaat, lesmaterialen

  Begroting: €11289.0

  Omschrijving

  Een nieuw idee is de school te voorzien van een kopieerapparaat. In Kenia is het heel normaal dat vier of meer kinderen een boek moeten delen. Door de aankoop van een kopieerapparaat zullen alle kinderen eigen lesmateriaal hebben. Als voor alle kinderen boeken zouden worden aangeschaft, zou er 45.000 euro nodig zijn. Het kopieerapparaat zorgt voor een enorme besparing op de kosten. Er is gekozen voor een degelijk apparaat dat tegen een stootje kan en alleen zwarte inkt om de onderhouds- en lopende kosten zoveel mogelijk te beperken. Van ieder boek dat nu nodig is zal een exemplaar worden aangeschaft. Daarnaast wordt materiaal gekocht dat nodig is om de boeken te kopiëren en syllabi van te maken. Kleurpotloden zullen worden aangeleverd zodat de kinderen zelf hun lesmateriaal kunnen opleuken! Ook zullen de resterende prakticum-materialen worden aangeschaft die nodig zijn om de leerlingen van de secondary school te laten afstuderen. Bij de vorige aanvraag KE-118 is het eerste deel vast aangeschaft. Ilse, Monica (beiden KLM collega's) en hun fotografeervriendinnen Ineke en Jenny reisde af naar het Wings of Support project (waarvoor zij 940 euro wierven en doneerden!). Zij maakten een week lang foto's zie (jenny.reismee.nl). Mambapoint tv was er ook bij en zij maakten een filmreportage "Cheeese" genaamd hiervan zie Mambapoint ! Ook maakte mambapoint een filmpje "Kevin" genaamd van het project, zie hier.

  Update

  Mede door de aanschaf van prakticum materialen, boeken, een kopieeraparaat en materialen om de boeken te kopieren is de kwaliteit van het onderwijs verbeterd. Meer kinderen kregen toegang tot het lesmateriaal. St. Michael's is uitgeroepen tot tweede beste school van Kibera! We waren een beetje bang dat het kopieer apparaat de slechte omstandigheden niet zou overleven maar het werkt nog steeds. Meester Kevin is opgeleid om het apparaat te bedienen en te onderhouden. Dagelijks hebben de kinderen er veel profijt van!

 • Adres

  Lat: 36.783428

  Long: -1.31524

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Naaimachines, pennen, schriften, kinderkleding, ondergoed, sokken, dekens, alles is welkom.

  Routebeschrijving

  Patcab Tours kan je erheen brengen. Mobiel nummer 072140981. Prijs 3000 KS en de chauffeur wacht op je. Voor ieder ander bezoek in Nairobi wordt 500 KS extra gerekend. Als je van een andere taxi gebruik maakt neem dan het nummer van William Odiambo mee 0722-939737 dan kan hij instructies geven. Het is aan de rand van Kibera en met de juiste instructies hoef je niet door de wijk.