Samburu

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 10/01/2009 8:51am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Aanleg van goten onder het dak van de school en aanleg van een afwaterringssysteem naar watertanks om te kunnen profiteren van de verwachtte regenval. En opknappen van toilet. Paul Rommert is nu op bezoek in het gebied. Ik was er 3 jaar geleden.

  Begroting: €3889.0

  Omschrijving

  Het landschap in het noorden lijkt te veranderen in een woestijn. De kinderen van de Samburu zijn aan het overleven. Op dit moment is het veel te droog. Er is al veel vee gestorven en nu sterven ook mensen. In eerste instantie was het de bedoeling om een dam in de opgedroogde rivier te kunnen bouwen. Zodat de te verwachte regen opgevangen kan worden en de mensen er langer van kunnen profiteren. Echter dit project was duurder dan verwacht. Vandaar het alternatieve plan. Op zeer korte termijn zal het dak van de school voorzien worden van goten die verbonden worden met drie grote watertanks. Hierdoor kunnen de kinderen naar school blijven gaan. Er moet ook nog voedsel geregeld worden.

 • Adres

  Lat: 39.278894

  Long: -3.778599

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Paul Rommerts

  Functie: Projectcoördinator

  Email: paul.r@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Schoenen, kleding, ondergoed, engelse leesboeken kunnen worden achtergelaten in de locker ruimte van de congierge. Laat Charles of Helene weten dat er iets is achtergelaten dan komen zij het zo snel mogelijk ophalen.

  Routebeschrijving

  Dit project is moeilijk te bezoeken. Het ligt op 7 uur rijden van Nairobi. Het laatste stuk weg is zandweg. Help a Child Africa is actief in dit gebied. Om de twee weken brengt een van de medewerkers een bezoek aan dit gebied. Contactpersonen: HACA Tel: +254 (0)20 2386720/ 1 Charles Mokaya Mobile: +254 (0) 733222030 Helene van der Roest Mobile : +254 (0) 735 737 025