Renovatie Casa de Ana

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 05/08/2019 1:58pm

  Project status: Lopend

  Aanvraag: Renovatie buurthuis Casa de Ana, inclusief twee toiletten.

  Begroting: €6523.0

  Omschrijving

  Casa de Ana in Rio de Janeiro Van maandag tot vrijdag zijn alle kinderen welkom in buurthuis Casa de Ana onder leiding van Vanja. De lokatie van dit buurthuis is in een drugswijk ten oosten van Niteroi. Het is erg arme buurt en alles behalve veilig, maar de lokale mensen proberen er samen het beste van te maken. Via het PEDE programma van Children Asking krijgen op dit moment ruim 20 kinderen extra bijscholing in het buurthuis. Dit aantal kan omhoog, zodra het gebouw opgeknapt is. De kinderen worden in de ochtend opgehaald om naar hun normale school te gaan. Helaas is dit alleen niet voldoende, want ervaring leert dat ze hier vaak niet veel leren en dat velen gewoon echt extra begeleiding nodig hebben om het tempo bij te kunnen houden. Dit is nu precies wat het PEDE programma biedt en juist in deze wijken echt noodzakelijk. Coördinatrice Vanja wil de lokale kinderen verder motiveren door ze te laten sporten en door ze hun eigen talent te laten ontdekken. Er is hiervoor een samenwerking met de universiteit gestart en nu komen er wekelijks een aantal jongeren die vrijwillig les geven in sportactiviteiten, zoals judo. Je kunt duidelijk merken dat de buurt betrokken is en dat iedereen deze kinderen graag wil helpen. Wings of Support kan deze buurt enorm helpen door bij te dragen aan de renovatie van dit buurthuis. Hierdoor kunnen er meer kinderen bijscholing krijgen en is het gebouw ook stukken veiliger en droger. Bij de renovatie zullen er onder anderen stenen muren geplaatst worden en nieuwe toiletten komen.

 • Adres

  Adres: Igreja a Gosto de Deus Rua: Presidente Humberto de Alencar Castelo Branco, 2915 CEP: 24420-005 São Gonçalo (Rio de Janeiro)

  Lat: -43.1728965

  Long: -22.9068467

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Mireille Meijers

  Functie: Projectcoördinator

  Email: mireille@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Fay Leijten

  Email: fay@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Kinderkleding, schoenen, school- en sportmateriaal is meer dan welkom.

  Routebeschrijving

  Casa de Ana ligt net als Casa Menino de Deus in een drugswijk waar de politie af en toe invallen houdt. Wij raden donateurs af deze projecten te bezoeken ivm veiligheid.