Ondersteuning door een psycholoog.

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 07/14/2019 3:09pm

  Project status: Lopend

  Aanvraag: Aanvraag voor salaris maatschappelijk werker en psycholoog om de meisjes weerbaarder te maken en te kijken of er mogelijkheden zijn ze met familie te herenigen.

  Begroting: €15345.0

  Omschrijving

  Veel van de meisjes die opgevangen worden in Hogar de Gina hebben een belast verleden. Hoewel het huidige personeel alert is op signalen die erop wijzen dat de psychische ontwikkeling van een meisje in het gedrang is, blijkt het herkennen van deze signalen toch vaak lastig. Het huidige personeel heeft te weinig kennis en vaardigheden om signalen vroegtijdig op te pikken en in te grijpen. Een psychologische screening bij aankomst in het opvanghuis en regelmatige gesprekken met een inpandige (en dus vertrouwde) psycholoog kunnen preventief werken tegen het ontwikkelen van emotionele dan wel psychische problematiek. Daarnaast kan actuele emotionele dan wel psychische problematiek direct behandeld worden binnen een vertrouwde omgeving. Ook kan een psycholoog groepsgewijze bijeenkomsten organiseren waarin de meisjes leren weerbaarder te worden of seksuele voorlichting krijgen. Ten slotte is het in dienst hebben van een psycholoog die het opvanghuis regelmatig bezoekt één van de criteria waar het opvanghuis aan moet voldoen wil het de accreditatie krijgen van het Ministerío de Mujer. Naast psychologische begeleiding is het van belang dat er ook een maatschappelijk werker verbonden is aan het opvanghuis. Asociacíon de Gina heeft als uitgangspunt dat als meisjes niet meer thuis kunnen wonen zij het beste opgevangen kunnen worden door hun verwanten of binnen hun gemeenschap. Alleen als daar geen veilige plek gevonden kan worden, is Hogar de Gina een alternatief. Vanaf het moment dat een meisje in Hogar de Gina arriveert, zou er gekeken moeten worden of en hoe het meisje terug kan keren naar haar thuissituatie.

 • Adres

  Lat: -76.712358

  Long: -11.944907

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Eva Bosnjakovic

  Functie: Projectcoördinator

  Email: eva@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Archana Mahabier Panday

  Functie: Projectcoördinator

  Email: archana@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Meisjeskleding 2-20, toiletartikelen, schoolbenodigdheden, beddengoed, handdoeken.

  Routebeschrijving

  Pasaje El Dorado Lote 58-60 Santa María Chosica, Makkelijk met de uber te doen. Hangt van de verkeersdrukte af hoe lang je erover doet. Het project kan een taxi voor de terugweg regelen.