Mwelu Bibliotheek

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 07/31/2009 8:57am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Hulp bij opzetten Bibliotheek

  Begroting: €5866.0

  Omschrijving

  Mwelu Foundation is een organisatie gelegen in de Mathareslums van Nairobi. De stichting is opgericht door Julius Mwelu, een jonge man die zelf afkomstig is uit deze slum. Een tiental jaren terug heeft hij hier een toeriste aangesproken en voorgesteld om '"authentieke" foto`s voor haar te maken van zijn woonomgeving. Zij was zo onder de indruk van zijn werk dat ze besloten heeft hem financieel te helpen. Momenteel werkt Julius als freelance fotograaf en zijn verschillende foto`s van hem al in de prijzen gevallen. Hij heeft de organisatie opgericht met als doel de jongeren een positief zelfbeeld te geven en ze op een betere manier te leren omgaan met het leven in de slums. Hij geeft workshops fotografie, maar ook video, acrobatiek, poëzie en voorlichting omtrent hygiëne komen aan bod. Het vorige project heeft The Mwelu Foundation hierin gesteund. Nu vragen ze een financiele bijdrage om een Bibliotheek te maken voor 1200 kinderen die dichtbij het kantoor van The Mwelu Foundation naar school gaan.

 • Adres

  Lat: 36.84916

  Long: -1.259893

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Sara Gasseling

  Email: sara@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Caroline Liem

  Email: caroline.l@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Engelse boeken zijn natuurlijk heel erg welkom voor dit project. Verder is The Mwelu Foundation blij met alles wat te maken heeft met fotografie, maar ook kinderkleding en leermateriaal is welkom.

  Routebeschrijving

  Je kunt het best Julius bellen de avond van tevoren en een tijd afspreken dat hij je komt ophalen in het hotel dan samen per taxi naar het project tel. : +254 721 585157