Met reparaties House of Refuge weer helemaal OK!

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 01/28/2010 9:52am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Renovatie werkzaamheden en verbeteringen.

  Begroting: €2729.0

  Omschrijving

  PH-033 Met reparaties House of Refuge weer helemaal op orde… In 2009 is Wings of Support intensief bezig geweest daar waar mogelijk met het verlenen van ondersteuning in de periode van de grote overstroming Ondoy. Daar zijn een aantal aanvragen voor noodhulp uit voortgevloeid en ook een projectaanvraag voor een van onze projecten dat ernstig getroffen was en bijna 2 meter onder water gestaan heeft. In de nasleep van deze periode hoorden we van een kindertehuis dat ook zeer ernstig getroffen was door de overstroming. Het betreffende kindertehuis, House of Refuge (HORF), was net in een periode na herstel van een brand die hun getroffen had. En toen kwam de ernstige overstroming, ternauwernood hebben ze met z’n allen kunnen vluchten en wonder boven wonder zijn er geen slachtoffers gevallen. Na een bezoek aan de tijdelijke huisvesting van HORF werd duidelijk dat men dringend op zoek was naar een nieuwe locatie. Een ander Wings of Support project was toevallig net verhuisd en dit bleek voor HORF een welkome oplossing. Tijdens het bezoek aan HORF werden de twee partijen met elkaar in contact gebracht. En enkele maanden later kon HORF de nieuwe locatie betrekken. Bij House of Refuge (HORF) worden weeskinderen en ontheemde kinderen opgevangen en het biedt plaats aan 36 kinderen. Alles verloopt in het kindertehuis ordelijk en gestructureerd en alles ziet er netjes en hygiënisch uit. Alle kinderen gaan naar school en HORF heeft bovendien een goed in house scholing programma. Openbaar onderwijs op de Filippijnen is in de regel van slechte kwaliteit dus bij het kindertehuis leren de kinderen het nodige bij. Voor de nieuwe locatie geldt wel dat er achterstallig onderhoud is en juist daar kan WoS bij helpen. Door gelijk een aantal verbeteringen door te voeren wordt meteen extra speelruimte gecreëerd. Dat is zeer wenselijk want dat is namelijk het enige wat ontbreekt in de nieuwe locatie… voldoende speelruimte. De omheining zal verhoogd en gerenoveerd worden zodat privacy en veiligheid gewaarborgd zullen zijn en op de begane grond zal dit gecombineerd worden met het realiseren van een overkapping. Daardoor ontstaat op de begane grond waardevolle extra leef- en speelruimte. het schilderwerk is dringend aan een opknapbeurt toe en dat wordt ook aangepakt. De laatste fase (overkapping van de bovenste verdieping) van dit renovatie project past niet in het beschikbare budget voor eerste projecten van WoS dus mogelijk wordt dat in een vervolgaanvraag nog aangepakt.

 • Adres

  Lat: 121.029537

  Long: 14.670235

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Lex Vries

  Email: lex@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Eva Bosnjakovic

  Functie: Projectcoördinator

  Email: eva@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  diverse kinderkleding (geen babyspullen), ondergoed, slippers, hardloopschoenen, zwarte schoenen, schoolmaterialen, basis medicijnen, verbandmiddelen, videocamera, fotocamera, beddengoed, handoeken, zeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels, voeding, schoonmaakmiddelen

  Routebeschrijving

  Het makkelijkste is HORF te bereiken middels gebruik van een taxi. Het ligt in het gebied van Quezon city. Wel bekend bij de taxichauffeurs. Om teleurstelling te voorkomen wel even van te voren afspreken. Neem contact op met Glady op nummer +632-6926044 of stuur een email naar horf_inc@yahoo.com. Je kunt ook spullen in het hotel achterlaten, dan komen zij het ophalen. Wel van te voren mailen, dat er spullen klaar liggen. Beschrijving: Quezon City Circle. Just drive along Mindanao Avenue then cross Congressional Avenue, then take the second U- turn Slot along Mindanao Avenue. After U-turn, gear towards the right to make a right turn to Road 20 Street. From Road 20, Parinas Street is on the left side after Ofelia Street.