Mbara

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 04/20/2009 10:51am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Mbara zet zich nu ook in voor de nabije omgeving. In Sengelel is een lagere school. De kinderen van de 4 hoogste klassen van de lagere school blijven op school slapen. Deze aanvraag is bedoeld voor het bouwen van een slaapzaal voor 64 meisjes.

  Begroting: ‚ā¨14852.0

  Omschrijving

  De gemeenschap heeft al de stenen gebakken en de fundering gegraven; aan ons nu de vraag voor de verdere kosten. De de school ligt in een zeer droog gebied in West Pokot; ; de inwoners van deze vallei lijden een hard bestaan; geld gaat er nauwelijks om; ze leven van maisoogst en bonen; echter als er geen regen valt of te weinig, dan is het overleven; men probeert dan nog wat shillings bij elkaar te verdienen door het zoeken naar schilfertjes goud, daarvan kunnen ze dan net nog wat mais/ olie of suiker kopen; echter met de gestegen voedselprijzen (maisprijs is 30% gestegen sinds vorig jaar) is het moeilijk voor de bevolking. De bevolking ondersteunden zelf de vrijwillige leraren; maar dat konden ze vorig jaar niet meer opbrengen; de vrijwillige leraren dreigden toen weg te gaan, zij moeten immers ook inkomen hebben en hun gezin onderhouden. Samen Succes heeft toen besloten de vergoeding van 3 leraren op zich te nemen. (Ze hebben contact met de Member of Parliament in Nairobi die over dit gebied gaat en hebben de toezegging dat dit jaar weer een leraar door de overheid betaald zal worden. ) In Kenia zijn er acht groepen (klassen of standards ) op de lagere school; de bedoeling is dat ze vanaf standard 4 naar de boardingschool gaan; en dus op school blijven en 's avonds huiswerk maken. Nu is er slechts ruimte voor 20 meisjes, waardoor de overige meisjes niet het vereiste niveau haalt en ook weer eerder thuis gehouden wordt door de familie. Samens Succes is vijf jaar geleden begonnen in dit gebeid via hardloper Sammy Rongo Olengura, die hiervandaan komt en Piet de Peuter, ook hardloper en nu veldwerker hier, die hem ontmoette in Eldoret (de dichtstbijzijnde grote stad waar veel keniaanse en buitenlandse hardlopers trainen en zich voorbereiden voor wedstrijden).Samen Succes probeert met het schoolbestuur, de local leader en de ouders het niveau en de voorzieningen van de school zoveel mogelijk te verbeteren en ook de aandacht en middelen van plaatselijke overheden te verkrijgen.

 • Adres

  Lat: 35.390505

  Long: 1.621008

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  n.v.t.

  Routebeschrijving

  Dit project is niet te bezoeken tijdens een KLM stop. Mocht je het project willen bezoeken tijdens een vakantie neem dan contact op met Petra Munneke (petramunneke@gmail.com).