Life skills services for disfavored youngsters

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 10/22/2009 8:03am

  Update datum: 05/19/2015 12:00pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Gedeeltelijke vervanging van inventaris van 2 "social apartments"

  Begroting: €2350.0

  Omschrijving

  A.S.I.S., Association "Support for Social Integration" houdt zich, sinds hun oprichting in 1994, bezig met het laten afnemen van de hoeveelheid kansarme personen in Roemenie door "maatwerk" sociale hulp en begeleiding te geven en op die manier te zorgen voor een succesvol re-integratie in de maatschappij, ongeacht leeftijd en geslacht. November 2008 is het nieuwe project "Social Counseling and Assistance Center for Family" opgestart in Bucharest. Hier zullen de komende 3 jaar minimaal 200 personen, voornamelijk kinderen, worden geholpen conform de doelstellingen van deze organisatie. Naast dit programma heeft A.S.I.S. sinds 1998 ook twee appartementen in Bucharest waar jongeren worden opgevangen en door middel van een intensief programma worden voorbereid op een zelfstandig bestaan in de Roemeense samenleving. Voor dit programma is het verzoek gekomen om een gedeelte van de verouderde/kapotte inventaris te financieren.

  Update

  Ook dit tweede project bij A.S.I.S. in Bucharest is naar volle tevredenheid verlopen. Van een Roemeens bedrijf hadden zij stoelen gedoneerd gekregen, waardoor deze niet meer door WoS gesponsord hoefden te worden. Hierdoor kwam er geld vrij om ook andere noodzakelijke spullen aan te schaffen. Door de aankopen tijdens de uitverkoop te doen is er ook extra financiële ruimte gekomen voor extra aankopen. Deze extra aankopen waren zeer noodzakelijk omdat tijdens de uitvoering van het project de huur van 1 van de appartementen plotseling was opgezegd door de verhuurder waardoor er op zeer korte termijn een ander appartement moest worden gevonden. Dit is uiteindelijk gelukt, maar deze was ongemeubileerd. Na de verhuizing en inrichting zijn de jongens en meisjes zeer blij met hun gedeeltelijke nieuwe inventaris. Ze kunnen zich weer maximaal concentreren op hun studie en werk om zich zo verder voor te bereiden op hun toekomst.

 • Adres

  Lat: 26.108074

  Long: 44.430585

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Hubert Maynard

  Functie: Projectcoördinator

  Email: hubert@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Er zijn diverse spullen nodig voor de kinderen en de families. Neem echter eerst contact met de organisatie op om te zien wat hun directe behoeften zijn, aangezien zij geen opslagruimte tot hun beschikking hebben.

  Routebeschrijving

  15 minuten met de taxi vanaf het crew hotel. Gelieve eerst contact op te nemen met de projectleiding voor adresgegevens en of er iemand aanwezig is.