Keuken klaar...? Koken maar!

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 10/14/2011 5:57pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Afbouw keuken + diverse onderhoudswerkzaamheden.

  Begroting: €8128.0

  Omschrijving

  Bahay Aurora is inmiddels een erg bekend project gesteund door Wings of Support. Het project werd altijd goed bezocht en we betreuren dan ook de beslissing dat er niet meer rechtstreeks op Manila wordt gevlogen. Maar het tehuis houdt zeker niet op te bestaan nu wij er iets minder zullen komen. En we kunnen onze invloed nog steeds laten gelden door er vanuit Taiwan naar toe te vliegen. Dit noemen wij echter bij Wings of Support een klasse 2 project, de reistijd bedraagt meer en je kunt het niet meer even tussendoor bezoeken. Er worden bij Herke en Arleen Smidstra 39 kinderen opgevangen. Daarvoor leent het tehuis zich uitstekend, er is zelfs capaciteit voor de opvang van maar liefst 45 kinderen. De ruimtes die de kinderen gebruiken zijn eenvoudig maar doeltreffend. De eetruimte bestaat uit een simpele bamboe overkapping met tafels en stoelen waar de kinderen heel veel tijd doorbrengen. Van de eenvoudige keuken wordt ook heel veel gebruik gemaakt. Maar de keuken is veel te klein en is toe aan vervanging. Koken is een belangrijke dagelijkse bezigheid, zeker in de Filippijnen. 39 monden moeten een paar keer per dag gevoed worden vanuit die keuken. Bij het project Bahay Aurora wordt de hele dag gebruik gemaakt van de keuken maar deze is echt oud! De oude keuken is ook slecht schoon te houden en dat trekt dan weer veel ongedierte aan. Herke heeft aangegeven bij Wings of Support dat hij heel graag zijn nieuwe keuken wil afmaken en hij roept onze financiële hulp daarbij in. Deze klus moet dan uitgevoerd worden door een aannemer. De nieuwe keuken is een groter aangelegen oppervlakte en al wel gereed gemaakt om hem de kunnen verbouwen.Wanneer de nieuwe keuken af is kan de oude keuken omgetoverd worden tot mini-kliniek om zieke kinderen te verplegen. Ook hier is behoefte aan. Maar eerst richten we ons op de nieuwe keuken zodat er hygiënisch gekookt kan worden.

 • Adres

  Lat: 121.258032

  Long: 14.524996

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Lex Vries

  Email: lex@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Astrid Vink

  Functie: Projectcoördinator

  Email: astrid@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Kinderkleding, schoenen, verzorgingsproducten zoals tandpasta, tandenborstels etc. verbandmateriaal, EHBO boeken in het engels, educatief speelgoed altijd welkom.

  Routebeschrijving

  Met de auto/taxi: vanaf (ons oude crewhotel) Sofitel is het ongeveer 2 uur rijden via Antipolo naar Theresa. Dan door naar Morong en dan richting Tanay over de provincial road. Dan kom je voorbij Baras. Er is een grote arc over de weg bij de boundary Morong Baras. Hier moet je linksaf de dirt road op. Na 200 meter rechts heb je een groene gate. Openbaar vervoer per Jeepney: eerst naar Crossing, dan naar Antipolo en vervolgens naar Tanay. Dan rijd je langs het kindertehuis. Bij Boudery Morong Baras moet je dan uitstappen. Er is ook een mogelijkheid om opgehaald te worden door een medewerker van BA. Neem contact hierover op met Herke zodat dit goed afgestemd kan worden. Een bijdrage voor de transportkosten (via Herke) wordt gewaardeerd.