Iedereen naar het toilet

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 07/11/2014 5:45pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: renovatie/verbouwing van de huidige voorzieningen

  Begroting: €2374.0

  Omschrijving

  In Peru wordt nauwelijks rekening gehouden met gehandicapten. Het wordt vaak nog gezien als een schande om een kind te hebben met een handicap. Kinderen worden veelal binnen gehouden, krijgen onvoldoende eten en nauwelijks zorg. Vaak met afschuwelijke gevolgen... ADESA probeert deze groep te helpen. Door bijvoorbeeld de straat op te gaan om met ouders te praten en zo te motiveren om hulp te vragen bij het medisch centrum. Het Medisch Centrum van ADESA is in 1984 opgezet in Comas in het noorden van Lima. Er wordt kwalitatief goede en betaalbare zorg aangeboden aan mensen uit de directe omgeving. En eveneens wordt er therapie gegeven aan kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Door middel van fysiotherapie, logopedie en ergotherapie kunnen kinderen zich ontwikkelen. Dit komt ten goede aan hun zelfstandigheid en levenskwaliteit. Ook wordt er voorlichting gegeven over onderwerpen zoals TBC, doelmatige voeding en AIDS. Echter de huidige toiletvoorziening kan een renovatie gebruiken! Kinderen kunnen nu moeilijk of geen gebruik maken van het toilet. Deurposten zijn te smal en daardoor ontoegankelijk voor rolstoelen. De ruimte is te klein en de nodige hulpbeugels ontbreken. De douche is onveilig. De wastafels zijn te hoog en er is geen plek om kinderen te verschonen. De vloer is van een materiaal dat zeer glad wordt zodra deze nat is. Wings of Support kan met een paar aanpassingen de hygiëne van deze groep kinderen aanzienlijk verbeteren!

 • Adres

  Lat: -77.040950

  Long: -11.927150

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Astrid Pauwels

  Functie: Projectcoördinator

  Email: astrid.p@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Desiree Vroomen

  Email: desiree@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Kinderkleding voor kinderen tussen 3 en 17 jaar. En dan voornamelijk winterkleding aangezien het erg koud kan worden in de woestijn en bergen. Verder speelgoed, leesboeken (engels, spaans) en educatief materiaal.

  Routebeschrijving

  Vanuit het hotel is het een half uurtje rijden naar het kantoor van Adesa, vandaaruit kan je dan best samen met iemand van de organisatie het project bezoeken, (ong.een uur rijden) Contact: proj.coordinator@adesa-peru.org