Hogar San José de Malambo

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 01/02/2009 11:10am

  Update datum: 05/19/2015 12:00pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Aankoop van zaad en het verbouwen van een eigen stuk grond (1hectare) om in eigen produktie te voorzien en de kinderen landbouw aan te leren .

  Begroting: €3038.0

  Omschrijving

  Geen informatie aanwezig.

  Update

  Ik heb afgelopen week een bezoek gebracht aan het weeshuis en aan de Finca. De Finca is een groot stuk land waar San Hogar de Malambo dieren houdt, landbouw teelt en waar ze veel fruitbomen hebben. Het is een uurtje rijden van het weeshuis. Zo hebben ze er bv. geiten en kippen, zelfs vissen (tilapia). Er staan heel veel mango-, bananen- en citroenbomen en zelfs palmbomen met olijven erin!! Wings of Support heeft een stuk land gefinancierd en zaden. Zo hebben ze de afgelopen maanden heel veel mais verbouwd. Dat is nu allemaal uit de grond gehaald en nu zijn er net watermeloenen geplant. De verwachting is dat ze deze over een maand of twee kunnen eten. De etenswaren van deze Finca worden gebruikt voor de kinderen van het weeshuis, maar ook voor de kinderen van de community, en zelfs voor de verkoop, zodat ze weer inkomsten krijgen voor andere zaken. Later, bij het bezoek aan het weeshuis zelf heb ik de grote keuken gezien waar alles bereid wordt. Een heel bijzonder project, waar enthousiaste mensen werken, en waar blije kinderen wonen.

 • Adres

  Lat: -79.578099

  Long: 8.945106

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Astrid Pauwels

  Functie: Projectcoördinator

  Email: astrid.p@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Sara Gasseling

  Email: sara@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Aankoop van zaad en het verbouwen van een eigen stuk grond (1hectare) om in eigen produktie te voorzien en de kinderen landbouw aan te leren .

  Routebeschrijving

  Geen informatie aanwezig.