Een goede tandarts, ook voor ons !

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 10/31/2012 3:46pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Aankoop röntgenapparaat

  Begroting: €1771.0

  Omschrijving

  In Los Rosales, een druk bewoonde buitenwijk in een woestijnachtig gebied ten noorden van Lima, is er slechts één medische post van het ministerie van volksgezondheid en er is vooral een groot tekort aan tandartsen en kinderartsen. De organisatie Adesa heeft vorig jaar besloten om hier verandering in te brengen en heeft in zijn eigen school ruimte vrij gemaakt om er een medische post op te zetten zodat kinderen op tijd een arts kunnen raadplegen. Hier werken nu een tandarts, een kinderarts en een psycholoog. Daarnaast wordt er ook voorlichting gegeven aan kinderen en jongeren over mondhygiëne en gezond eten. Wings of Support heeft de inrichting van de tandartspraktijk helpen inrichten en ondertussen hebben al menig kinderen plaats genomen in de tandarts stoel. Uit ervaring is echter gebleken dat er nog een röntgenapparaat nodig is om een optimale verzorging te kunnen garanderen. Wings of Support zet graag de puntjes op de I wat betreft een goede gezondheidszorg en zal dit röntgenapparaat voor ze aanschaffen.

 • Adres

  Lat: -77.071

  Long: -11.849879

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Astrid Pauwels

  Functie: Projectcoördinator

  Email: astrid.p@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Desiree Vroomen

  Email: desiree@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Kinderkleding (zowel zomer- als winterkleding) voor kinderen tussen 3j. en 17j., speelgoed, leesboeken (engels en spaans)

  Routebeschrijving

  Vanuit het hotel is het een half uurtje rijden naar het kantoor van Adesa, vandaaruit kan je dan best samen met iemand van de organisatie het project bezoeken, (ong.een uur rijden) Contact: proj.coordinator@adesa-peru.org