Eburru School

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 04/07/2010 8:55am

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Eburu School ligt bij Naivasha. De school is gevestigd in een oude boerderij, die helemaal is opgeknapt. WOS heeft eerder dit project gesteund met schoolbanken. De school presteert inmiddels goed en heeft behoefte aan een laboratorium met inrichting.

  Begroting: €3831.0

  Omschrijving

  Eburu School ligt in de bergen bij Naivasha en is een project, dat al eerder gesteund is door Wings of Support met schoolbanken. Toen werd de school net herbouwd en nu is er al veel bereikt, mede dank zij andere sponsors. In deze heel arme omgeving is de school vooral voor de oudere meisjes een zegen. Vroeger werden ze vaak al op 13-jarige leeftijd uitgehuwelijkt omdat de ouders niet langer voor hun konden zorgen. Nu zijn de ouders blij, dat hun dochter naar deze , gedeeltelijke, boarding school kan gaan en de meisjes voelen zich veilig en zijn blij door te mogen leren. Janet Strevens woont op Green Park(community in Naivasha,vlak bij Eburru), is een Engelse oud-onderwijzeres en zit in het toezichthoudend bestuur. Wij kennen haar als heel integer. De school krijgt nu steeds meer leerlingen, de standaard is hoog en er is nu behoefte aan meer lokalen en een laboratorium. Wij willen graag helpen met de inrichting van het laboratorium. Nu ziet alles er al zoveel beter uit, maar om dit te kunnen handhaven is er nog steeds veel geld nodig. Wij hebben door de jaren dit project zien groeien en hopen niet, dat deze school de dupe wordt van de crisis in Europa. De medewerking van de community in Eburru en de onderwijskrachten is groot.

 • Adres

  Lat: 36.272349

  Long: -0.651977

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Inske Dulk-Posthumus Meyjes

  Functie: Medewerker ProCom

  Email: inske@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Marius Dulk

  Functie: Ere-Voorzitter;Oprichter

  Email: marius@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  schoolspullen

  Routebeschrijving

  Vanaf de grote weg Nairobi-Nakuru na Naivasha afslag Great Rift Valley Lodge. Zandweg volgen en na 10 km bij splitsing rechts aanhouden en weg vervolgen. Na 5 km bij splitsing links aanhouden en na 3 km aan linker hand een verbouwde boerderij: Eburru Secondary School.