Boston Children Centre

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 01/31/2010 9:31am

  Update datum: 05/19/2015 12:00pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: kopieerapparaat en meubeltjes kleuterschool&basisschool

  Begroting: ‚ā¨7648.0

  Omschrijving

  Dit is een vervolgproject op KE-107. Het betreft een kleuter- en basisschool en ligt in een sloppenwijk van Nairobi, Kayole, Matopeni. Bij de basisschool is inmiddels een kleuterschool, een lokaal voor de middelbare school gebouwd en een moestuin aangelegd. De school is volop in gebruik, inmiddels al door 350 leerlingen. Door de groei van het aantal leerlingen is er nu een tekort aan schoolbankjes. Ook zit de school te springen om boeken voor de kleuterschool die in omvang is toegenomen. Een nieuw idee is de school te voorzien van een kopieer apparaat. In Kenia is het heel normaal dat 4 of meer kinderen een boek moeten delen. Voor het aanschaffen van meer boeken is geen geld. Door de aankoop van een kopieerapparaat zullen alle kinderen eigen lesmateriaal hebben. Er is gekozen voor een degelijk apparaat wat tegen een stootje kan en alleen zwarte inkt om de onderhouds- en lopende kosten zoveel mogelijk te beperken. Van ieder boek dat nu nodig is zal een exemplaar worden aangeschaft. Daarnaast wordt materiaal gekocht wat nodig is om de boeken te kopieren en syllabussen van te maken. Kleurpotloden zullen worden aangeleverd zodat de kinderen zelf hun lesmateriaal kunnen opleuken! Voor dit project is 1800 euro gedoneerd door Basisschool Samen Een, ook hebben zij sporttenues aan het BCC gedoneerd waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt!

  Update

  Het kopierapparaat staat, onder een deken tegen het stof, in het kantoor van Stephen. Hij heeft er o.a. een advertentie mee gedrukt die op de poort buiten hangt. Deze maand worden de boeken gekopieerd. Al het materiaal is aanwezig om dit te kunnen doen. De drie bureaus staan in de lerarenkamers, ze waren te groot voor in de klassen, wat kleinere bureaus voor de docenten staan in de klassen in de kleuterschool. De kleuters genieten van hun nieuwe schoolbankjes. In december zijn alle schoollokalen geschilderd zodat de kinderen in januari een frisse start maken. De vloeren van de lagere school zijn niet goed gemaakt tijdens de bouw en dienen gerepareerd te worden. Dit wordt de volgende aanvraag. Er is een begin gemaakt aan de high school. De lokatie is groot! Er ligt al wat fundering, als ze wat geld hebben wordt het meteen gebruikt om weer een stukje te bouwen. De moestuin ziet er goed uit. Wat ze zelf niet gebruiken wordt verkocht. De pomp van het irrigatiesysteem is niet (altijd) krachtig genoeg om genoeg water omhoog te krijgen. Daarom zou Stephen graag een paar kassen hebben, hij wil hiervoor ook een aanvraag indienen bij Wings of Support.

 • Adres

  Lat: 36.935005

  Long: 1.2659

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Maartje Kool

  Email: maartje.k@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Engelse boeken, wereldkaarten, pennen, potloden, schriften, tekenpapier, eigenlijk alles op het gebied van leermateriaal. Ook kinderkleding en schoenen zijn welkom!

  Routebeschrijving

  Wanneer men het project wil bezoeken kan men taxichauffeur John Wanjuki bellen. Zijn telefoonnummer is 0722787405. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf het crewhotel. De kosten voor heen en terug zijn ongeveer 4000 Kenya Shillings, dit is omgerekend rond de 40 euro. De taxichauffeur blijft dan ter plekke wachten.