Boston Children Centre

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 10/26/2008 9:22pm

  Project status: Afgerond

  Aanvraag: Bouw van 3 ruimtes, 1 klaslokaal, 1 lerarenkamer, 1 kantoortje

  Begroting: €6250.0

  Omschrijving

  In Matopeni, een sloppenwijk van Naïrobi (Embaksi division, Kayole location), is enkele jaren geleden door de gemeenschap zelf een school opgericht: het Boston Children Centre. Deze school wordt door de Boston Self Help Group gerund. Op deze school krijgen momenteel zo’n 200 kinderen les van vijf vrijwillige leer­krachten. Het huidige schoolgebouw bestaat uit golfplaten en heeft geen sanitaire voorzieningen. Door de Self Help Group is het initiatief genomen om een degelijk stenen schoolgebouw met een apart toiletgebouw te bouwen. Via internet is contact gezocht met vrijwilligers over de hele wereld om te helpen bij de realisatie van dit project. De inrichting van het gebouw wordt door de gemeenschap zelf verzorgd, evenals de aanschaf van de bouw­grond. Om de bouw van de school af te maken is er nog geld nodig voor 3 lokalen. Dit bedrag is begroot op 6965 euro. Er is nog 715 euro van een andere sponsor beschikbaar. De donatie die gevraagd wordt is dus 6250 euro. Het is een project waarbij alle financiering rechtstreeks ten goede komt aan de bouw. Het werk wordt door de mensen uit de gemeenschap uitgevoerd. De bouw kan starten zodra de financiering rond is. De voortgang van het project wordt telkens vastgelegd op camera, door Stephen Okwaro, de initiator van het project.

 • Adres

  Lat: 36.935348

  Long: 1.268016

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne de Graaf

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Maartje Kool

  Email: maartje.k@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Engelse leerboeken, pennen, potloden, schriften, tekenpapier, wereldkaarten, eigenlijk alles op het gebied van leermaterialen. Kinderkleding en dan m.n. schoenen, gedoneerde klm dekens.

  Routebeschrijving

  Wanneer men het project wil bezoeken kan men taxichauffeur JOHN WANJUKI bellen. Zijn telefoonnummer is 0722787405. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf het crewhotel. De kosten voor heen en terug zijn ongeveer 4000 Kenya Shillings, dit is omgerekend rond de 40 euro. De taxichauffeur blijft dan ter plekke wachten.