Bigsmile

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 01/09/2019 10:54am

  Project status: Lopend

  Aanvraag: Aankoop 2 airco’s en tandenborstels/-pasta

  Begroting: €5589.0

  Omschrijving

  Todos Juntos is opgericht in 2005 door Fiona Watson met als doel gratis tandheelkundige verzorging voor kinderen in de sloppenwijk van San Martin, in het noorden van Buenos Aires. In 2006 ging zij van start met het project Sonrisa. Doel van dit project: het promoten van mondhygiëne en het bieden van gratis tandheelkundige basiszorg aan kinderen in de leeftijd van 4-18jr. Er zijn nu twee tandarts praktijken actief en een derde zal worden geopend zodra er een geschikte ruimte wordt gevonden. Ongeveer 90% van de 6jarige en 70% van de 6-12 jarige kinderen uit deze buurt hebben hebben gemiddeld 5-6 rotte tanden/kiezen wanneer ze voor het eerst in de praktijk komen. Voor de warme zomers en koude winters is een hot/could Air Conditioner noodzakelijk. Tot nu toe wordt er zonder gewerkt maar dit is eigenlijk geen doen; niet voor de tandarts en niet voor de kinderen die soms (te) lang in de stoel liggen. WoS gaat voor beide klinieken een Airco financieren. Daarnaast is er dringende behoefte aan tandenborstels voor volwassenen en tandpasta. Ook deze zal WoS financieren. In de tussentijd zal Todos Juntos hard op zoek gaan naar een nieuwe sponsor; de vorige is er als resultaat van de econische crisis mee gestopt.

 • Adres

  Adres: Los Algarrobos 1486

  Postcode: 1643

  Stad: San Isidro Chico, Beccar

  Land: Argentinie

  Lat:

  Long: 34o32’46.27” Z

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Martijn Hart

  Functie: Projectcoördinator

  Email: martijn@wingsofsupport.org


  Contactpersoon 2

  Naam: Barbara Bregman

  Functie: Projectcoördinator

  Email: barbara@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Klein speelgoed voor kinderen van 4-12jaar. Dit wordt uitgedeeld na een pijnlijke behandeling die de kinderen ondergaan met de nodige angst. Tandenborstels voor volwassenen voor de oudere kinderen en tandpasta ook altijd welkom.

  Routebeschrijving

  Vanuit het hotel loop je naar het treinstation in 5-10min. Daar pak je de trein naar station José Leon Suarez. Dit is 30-40min. Daar word je dan opgehaald door onze contact persoon Fiona Watson.