a daytrip to the animal shelter

 • Projectgegevens

  Aanmaakdatum: 01/06/2020 2:31pm

  Project status: Lopend

  Aanvraag: Een dagtrip met ong. 30 zieke kinderen, hun ouders en begeleiders(70 totaal) naar een opvang voor verwaarloosde dieren. Met een tweeledig doel: een zorgeloze dag en een educatief doel: begrip voor dieren als wezens met gevoelens net als mensen.

  Begroting: ‚ā¨600.0

  Omschrijving

  Sinds kort werkt WOS samen met de stichting Wings for Animals(.https://wingsforanimals.org) Deze organisatie zet zich in voor verwaarloosde dieren op KLM bestemmingen wereldwijd. Annelies Molenaar(WFA) vatte het plan op om samen iets te doen waarbij beide organisaties op een mooie manier konden samenwerken. WOS werd benaderd en met pc er Yvonne Welzen ontwikkelde zich een mooi plan : een Dagtrip naar een van de shelters waar WFA mee samenwerkt.https://www.everylivingthing.or.tz/ Op deze dag kunnen zieke kinderen uit het Muhimbili ziekenhuis in Dar es Salaam kennismaken met de dieren in de shelter, ermee wandelen en spelen, en zo leren dat dieren ook gevoelens hebben net als mensen. Want in veel labnden worden dieren als vies en gevaarlijk beschouwd en dusdanig behandeld. Na het bezoek willen we met de kinderen,hun ouders en begeleiders van het ziekenhuis naar een waterpark gaan. Hier kunnen de kinderen onbezorgd een paar uurtjes genieten en niet denken aan hun ziekte, Ook voor hun ouders is het een mooie afleiding in tijden vol zorgen. De kosten zullen worden gedragen door Wings of Support. Yvonne Welzen zal als vertegenwoordiger van WOS de verantwoordelijhkheid op zich nemen voor de kosten. Deze zijn bij het insturen van deze aanvraag nog niet bekend. Het teveel van het gevraagde bedrag zal teruggestort worden. Mocht het bedrag niet toereikend zijn,zal het door privedonaties worden aangevuld. Update : Oproep van Annelies Molenaar Het idee om samen te werken met Wings of Support, om kinderen met shelterdieren om te laten gaan, speelt al bij mij vanaf de oprichting van Wings for Animals en komt voort uit de gedachte dat het voor zowel kinderen als dieren een win-win-win situatie is. - kinderen in weeshuizen hebben vaak een rugtasje. Bewezen is dat dieren de meest traumatische ervaringen bij mensen kunnen verzachten. - kinderen kunnen veel leren tijdens zo'n middag of dag. Educatie hoe met dieren en natuur om te gaan is uiteraard belangrijk voor later. - voor de dieren is de omgang met kinderen een stuk aandacht; ze worden uit hun toch wel saaie verblijf gehaald en mogen even spelen en rennen. Het idee kan uitgevoerd worden om met de kinderen naar de shelters gaan, maar uiteraard kan een geschikt shelterdier ook naar de weeshuizen toe. het WOS-project of WFA-project) per 2 kinderen.

 • Adres

  Adres: Upanga West Ujasiri House,Muhimbili National Hospital

  Postcode: Box 65030

  Stad: Dar es Salaam

  Land: Tanzania

  Lat: 39.272772

  Long: 6.803125

  Contact informatie

  Contactpersoon 1

  Naam: Yvonne Welzen

  Functie: Projectcoördinator

  Email: yvonne.w@wingsofsupport.org

  Benodigde producten

  Een dagtrip met ong. 30 zieke kinderen, hun ouders en begeleiders(70 totaal) naar een opvang voor verwaarloosde dieren. Met een tweeledig doel: een zorgeloze dag en een educatief doel: begrip voor dieren als wezens met gevoelens net als mensen.

  Routebeschrijving

  Geen informatie aanwezig.