Over ons

Wings of Support is een particulier initiatief van de medewerkers van KLM. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappij op vliegt te helpen door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. Hiermee wil Wings of Support een duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen bewerkstelligen in hun eigen leefomgeving. Het ondersteunen van de hulpprojecten gebeurt in principe op de plaats van KLM bestemmingen met financiële steun van onze donateurs en sponsors.

JIJ KAN HET VERSCHIL MAKEN

Ja, ik doneer !

Projecten uitgelicht

Hieronder een aantal van onze projecten uitgelicht.

afbeelding voor dit project kon niet gevonden worden

Voetballertjes van Kasarani achter de computer

In Kasarani, Kenya heeft onderwijzer Jimmy van Loldia School een Football Academy opgezet en hiermee motiveert hij de kinderen om zich met sport bezig te houden en ze ervoor te behoeden om op het slechte pad te raken. Dromen van een voetbalcarrière! Jimmy Mwangi is één van de onderwijzers van Loldia school in Kasarani in Kenia. Jimmy is twee jaar geleden begonnen met de jongens buiten schooltijd voetbal training te geven om ze “van de straat” te houden. Jimmy’s Talents African Football Academy zoekt sponsors om dit vol te kunnen houden. Er is nu ook een soort clubhuis en daar wil Jimmy de kinderen via computers meer opleiding en kennis geven. Jimmy zijn project valt onder Loldia Primary School. Zijn project is in 2019 gestart, de school bestaat al langer. Het gaat nu om 100 voetballertjes tussen 7 en 17 jaar, maar aantal leerlingen van de school ligt veel hoger. Een organisatie in UK heeft het benodigde geld reeds beschikbaar, maar wil het geld via een vertrouwde organisatie (WOS) overmaken.

Meer info
afbeelding voor dit project kon niet gevonden worden

"Boksen" in Kibera

Stichting Move Forward is een nederlandse organisatie die zich bezig houdt met sport en dans evenementen voor kinderen in AZC en kinderen in achterstandswijken in het buitenland. In april 2021 willen ze voor de kinderen uit Kibera een boks programma opstarten ism de lokale organisatie Elimu en met de inzet van lokale bokscoaches om de kinderen weerbaarder te maken tegen de problemen die in de community spelen. Verkrachting en misbruik werden door onze lokale partner benoemd als iets waar veel meisjes mee moeten leren omgaan. Boksen blijkt een uitstekende vorm om zonder teveel woorden iets positiefs teweeg te brengen voor deze kwetsbare doelgroep. Eind dit jaar willen ze ook een basketbal programma in dezelfde community opstarten, maar ze starten eerst met het boksprogramma. Mike Wamaya is de oprichter van Project Elimu en is gespecialiseerd in dans, hij heeft Move Forward gevraagd te ondersteunen bij het opzetten van sportprogramma's aangezien hij dit zelf niet aanbiedt en Move Forward wel. De voorzitter van de Move Forward Foundation heeft in het verleden community projecten in Kameroen en Suriname begeleid en de oprichtster van Move Forward heeft community projecten op Haiti, in Suriname en in Nederland begeleid. Vandaar dat zij met Mike en zijn team dit boksproject succesvol op willen gaan zetten.

Meer info
afbeelding voor dit project kon niet gevonden worden

Salarissen leraren

Sinds begin dit jaar zijn de scholen in Nairobi weer open. De sloppenwijk Matopeni waar de school staat is zwaar getroffen door de lockdown vanwege de COVID pandemie. Ouders hebben eigenlijk geen geld om naast hun dagelijkse maaltijd en huur ook nog schoolgeld te betalen. daarom zouden wij als WoS graag de salarissen van de leraren voor het jaar 2021 betalen en de huur van een gedeelte van de school.

Meer info

DIT HEBBEN WE IN 2016 BEREIKT


€554.170 besteed aan inkomsten & reserves


We hebben 67 projecten opgezet


In welgeteld 20 verschillende landen


Ondertussen hebben we ook 18.719 kinderen geholpen

Vrijwilligers


Wings of Support wordt bemand door onbetaalde medewerkers. Alle medewerkers zijn werkzaam bij de KLM of Martinair en doen het werk voor Wings of Support naast hun reguliere baan. Voor alle medewerkers functies geldt: vrijwillig is niet vrijblijvend! Er zijn vele verschillende functies bij Wings of Support, variërend van medewerker communicatie en IT specialist tot projectcoördinator.


Kom in actie