Over ons

Wings of Support is een particulier initiatief van de medewerkers van KLM. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappij op vliegt te helpen door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. Hiermee wil Wings of Support een duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen bewerkstelligen in hun eigen leefomgeving. Het ondersteunen van de hulpprojecten gebeurt in principe op de plaats van KLM bestemmingen met financiële steun van onze donateurs en sponsors.

JIJ KAN HET VERSCHIL MAKEN

Ja, ik doneer !

Projecten uitgelicht

Hieronder een aantal van onze projecten uitgelicht.

afbeelding voor dit project kon niet gevonden worden

Fabriekskinderen

In Rio de Janeiro heeft REMER verschillende projecten om kinderen en tieners te helpen en te ondersteunen door middel van diverse leeractiviteiten, praatgroepen en sport. De missie van Remer is het bevorderen van de institutionele en sociale opvang van kinderen, tieners en jongeren in kwetsbare situaties waar hun rechten worden geschonden. Hierbij worden waarden uitgewerkt, zoals gerechtigheid, vrede, solidariteit, tolerantie em liefde, die bijdragen tot de integrale uitoefening van burgerschap. REMER is op 9 januari 1989 opgericht door Robert Smits, in samenwerking met een groep uit de Metodistenkerk. Zij werden geraakt door de vreselijke verwaarlozing en de slechte staat,waarin zij honderden kinderen en tieners aantroffen op plein Central in hartje Rio. Zich bewust zijnde van het gebrek aan respect voor mensenrechten en de sociale ongelijkheid in dit land, is REMER de uitdaging aangegaan om gunstige omstandigheden te creeren voor de kinderen en tieners van de straat. Het nieuwe project, Robert aan het woord : Om de hoek van ons kantoor in de havenwijk, vlakbij de favela Providência staan vele grote fabrieken leeg. Omdat vele mensen, door de werkeloosheid, hun huur niet meer konden betalen zijn zij op straat gekomen. Zij bouwen in deze 3 verdieping tellende fabrieken,kleine houten krotjes. De fabrieken hebben maar één ingang, bewaakt door gewapende drugsbendes. De mensen betalen een kleine huur aan de bende om hier te mogen wonen. Een piepkleine organisatie waaronder aantal ex-sitio Shalom jongeren delen hier in het weekeinde eten uit, wij als REMER geven hen regelmatig steun. In september ging ik zelf mee en ben enorm geschrokken wat ik zag. In de twee dichtbijzijnde fabrieken wonen samen met hun families ongeveer 130 kinderen (waarvan meer dan 60 kinderen onder de zes jaar) in de meest enorme vuile bende die ik ooit gezien heb omdat er overal honden en katten lopen die voor poep en pies zorgen in de donkere gangen zonder licht s,avonds, bijna geen ventilatie en open riolering. In de krotjes is wel licht. In het hele gebouw zijn maar 2 douches voor iedereen toegankelijk. Er is maar één- in en uitgang. In geval van brand zal een tragedie plaats vinden. De kleine kinderen bedelen met de moeders. De kinderen zitten verder letterlijk de gehele dag daar opgesloten. REMER heeft in de maanden october en november de families in kaart gebracht. Wij willen daar nu een nieuw project beginnen en ervoor zorgen dat 64 van de kinderen naar school kunnen gaan. Wings of Support is al lang overtuigd van de professionaliteit waarmee Remer zijn projecten aanpakt. Wij willen er graag mee voor zorgen dat deze kinderen een betere toekomst krijgen en gaan het salaris van één van de sociale werkers betalen gedurende één jaar.

Meer info
afbeelding voor dit project kon niet gevonden worden

Minivan voor de kids

Op initiatief van Gerda van Petersen werd in 2010 de stichting F.E.L.I.S. opgericht. Felis is Papiamento voor Gelukkig. De afkorting F.E.L.I.S. staat voor Felisidat Espasio Libertat i Speransa (Geluk Ruimte Vrijheid en Hoop). Wings of Support helpt Felis in de nieuwe aanvraag om de keuken aan te passen, om zo de kinderen dagelijks in hun warme maaltijd te kunnen voorzien. Deze stichting is opgericht met het doel een effectieve professionele organisatie te vormen die zich richt op de naschoolse opvang en begeleiding van kinderen. Op deze wijze kunnen de kinderen naast het onderwijs op school extra steun en onderwijs krijgen. Gerda is geboren op Curaçao en in Otrobanda opgegroeid. Speciaal voor de moeders maar ook voor de andere buurtbewoners zullen wij een multifunctioneel centrum worden. Het nieuwe project is het sponsoren van een minivan om zo meer kinderen te kunnen bereiken uit de sloppenwijken.

Meer info
afbeelding voor dit project kon niet gevonden worden

Indispensable Social worker

School Of Hope is een school die jongeren een tweede kans biedt. Vaak zijn dit jongeren met een leerachterstand en/of die door omstandigheden school niet hebben kunnen afmaken. Wij steunen hen reeds een aantal jaren met het betalen van het salaris voor de social worker. Heel bijzonder is dat het nog steeds dezelfde social worker is, die met hart en ziel voor School of Hope werkt. Vanwege haar onmisbaarheid willen wij deze hulp continueren.

Meer info

DIT HEBBEN WE IN 2016 BEREIKT


€554.170 besteed aan inkomsten & reserves


We hebben 67 projecten opgezet


In welgeteld 20 verschillende landen


Ondertussen hebben we ook 18.719 kinderen geholpen

Vrijwilligers


Wings of Support wordt bemand door onbetaalde medewerkers. Alle medewerkers zijn werkzaam bij de KLM of Martinair en doen het werk voor Wings of Support naast hun reguliere baan. Voor alle medewerkers functies geldt: vrijwillig is niet vrijblijvend! Er zijn vele verschillende functies bij Wings of Support, variërend van medewerker communicatie en IT specialist tot projectcoördinator.


Kom in actie