Crime Home Children

Projectgegevens

Projectnaam: Crime Home Children
Aanmaakdatum: 9-3-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Dit is een vervolg op IN-039. Omdat jaar 2 en 3 niet waren meegenomen in de inleesronde zijn de bedragen voor jaar 2 & 3 door het bestuur goedgekeurd op 10 nov 2008. Daarom ook een kleine aanpassing in de project nummer - IN-039v met " v " voor vervolg.
Begroting: € 28.259,00
Instelling: India Vision FoundationIndia Vision Foundation
Land: India
Locatie: New Delhi

Benodigde producten

Het is hiervoor wellicht het handigst Vijay te contacten via email.

Omschrijving

Omschrijving Allereerst weer een kort verslag van het project voor diegene die er nog niet bekend mee zijn: In India is het gebruikelijk dat kinderen van wie een of beide ouders in de gevangenis zitten tot hun vijfde verjaardag bij hun moeder in de gevangenis verblijven. Daarna moeten ze ofwel terug naar familie, of ze komen op straat terecht. Terug plaatsing bij familieleden is door de schaamte vaak een probleem. Om voor deze kinderen opvang en scholing te verzorgen is enige jaren geleden als onderdeel van de "India Vision Foundation" het "Crime Home Children" project opgezet. Crime Home Children heeft inmiddels 4 huizen waarvan wij er 1 sponsoren vwb de lopende kosten. Wij hebben eerst project IN-019 met deze stichting gedaan wat inmiddels naar volle tevredenheid is afgesloten. Waarna we, mede gezien de erg goede samenwerking met de projectleiding en de noodzaak, de aanvraag voor de lopende kosten van de meisjes in Noida in behandeling hebben genomen . Noida is een buitenwijk van New Delhi waar zich dus een van de 4 locaties waar de CHC kinderen worden opgevangen bevindt. Inmiddels hebben we CHC alweer 6 jaar lang naar volle tevredenheid gesteund in de lopende kosten en staan we aan het begin van het 7e jaar. De samenwerking met de projectleiding verloopt zeer goed. Ze zijn zeer acuraat met emails en kwartaal rapporten, rapporten over het budget en ook de vooruitgang van de kinderen wordt regelmatig gedetailleerd gedocumenteerd en aan ons toegezonden. De ontwikkeling van de meisjes is fantastisch! Ze groeien goed op en krijgen de geestelijke hulp die bij hun leeftijd hoort en ook fysiek en qua onderwijs worden ze super verzorgd en het gaat dan ook heel goed met ze!! Het geheel is fantastisch in orde en goed georganiseerd en de meisjes bloeien helemaal op en groeien door de persoonlijke aandacht van de zusters, het goede onderwijs, de goed huisvesting en de counseling. Door dit alles dragen wij dit project een warm hart toe en vinden wij het van belang dat wij dit project blijven sponsoren zodat de meisjes in deze veilige omgeving met zorg, aandacht en onderwijs zich zo positief kunnen blijven ontwikkelen!! Contactpersoon: Vijay Wadhwani vijay.ivf@gmail.com Kantooradres: 56 Uday park 110049 New Delhi India Tel 011-23094761 Vijay Mob: 9818900684 Fax 011-23094016 Email ivf@del3.vsnl.net.in Website http://www.indiavisionfoundation.org Overige gegevens Projectleider(s) :Carmen Kruithof Het budget : € 14.530 Dit project loopt nog

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Carmen Kruithof
Medewerker ProCom
Carmen@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2