Bahay Aurora

Projectgegevens

Projectnaam: Bahay Aurora
Aanmaakdatum: 7-10-2008
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Overkapping basketbalveld
Begroting: ‚ā¨ 3.691,00
Instelling: Bahay Aurora
Land: Filippijnen
Locatie: Boundery MoRong Baras.

Benodigde producten

Schoenen, laarzen, regenkleding, kinderkleding, ondergoed, handdoeken, lakens, muziekinstrumenten, ballen, Engelstalige kinderboeken, Engelstalige educatieve dvd's, muziek cd's, stimulerend speelgoed voor verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen, pu

Omschrijving

Bahay Auroa is een kindertehuis dat zich op 2 uur rijden van Manilla bevindt, in de plaats Baras. Het is gebouwd met behulp van de stichting Noodhulp Filippijnen in samenwerking met haar zusterorganisatie Felicisimo Aurora - Bahay Kalinga Inc. Het wordt gerund door de Nederlander Herke Smidstra, zijn echtgenote Arlene Smidstra-Santiago en medewerkers. In Bahay Aurora kunnen op dit moment 30 kinderen opgevangen worden die om diverse redenen niet thuis kunnen wonen: ouders overleden, misbruik in thuissituatie, vondelingen. Zij zijn verdeeld over 2 wooneenheden die met elkaar verbonden zijn. De jongens en meisjes slapen ieder in een aparte unit. Alle kinderen gaan naar school, dit kan zijn de eigen kleuterschool (pre-school), de basisschool in de wijk of high school in het dorp. Mochten kinderen niet tot een vervolgopleiding in staat te zijn, dan wordt ze gestimuleerd om een vak te leren. In de pre-school op het terrein gaan ook kinderen uit de buurt naar school. Bovendien is er voor kinderen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid om hier naar school te gaan. Voeding en lichamelijke verzorging zijn belangrijke aandachtspunten. Daarnaast wordt gewerkt aan normen en waarden en een positief zelfbeeld. Huismoeders zorgen ervoor dat de kinderen aandacht en geborgenheid krijgen, een evaring die de straatkinderen meestal niet hebben. Voor kinderen die een traumatisch probleem hebben of anderssoortige problematiek en hierdoor extra aandacht behoeven, is er een maatschappelijk werkster in dienst. Ook worden er ieder weekend sportactiviteiten georganiseerd. Er is een basketbalveld op het terrein dat voor diverse activiteiten (sport, dans, feesten) gebruikt wordt. Overdag als het te heet is en in de regentijd kan hiervan geen gebruik worden gemaakt. Door dit veld te overkappen zal men vaker kunnen sporten en dansen en zal het ook verhuurd kunnen worden om zo inkomsten te genereren. Robert Halm heeft via KLM-Aircares een geldbedrag voor dit doel gewonnen. Wings of Support gaat het restant van de bouwkosten betalen. Tevens wordt de keuken op kosten van Wings of Support gerenoveerd.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Lex Vries

Lex@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2