VSCE Library

Projectgegevens

Projectnaam: VSCE Library
Aanmaakdatum: 13-2-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Inrichten van de bibliotheek/studieruimte (o.a. tafels, boeken, computers)
Begroting: € 2.949,00
Instelling: Voice for Street Children Ethiopia
Land: Ethiopië
Locatie:

Benodigde producten

Handdoeken, lakens, kleding, schoenen en verder alles wat handig en/of leuk is voor kinderen vanaf 6 jaar, ook bijvoorbeeld spelletjes, dvd's en knutselmateriaal.

Omschrijving

Voice for Street Children Ethiopia (VSCE) is halverwege 2006 opgericht door de Little Voice Foundation. Het is een huis waar 30 voormalig straatkinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar, worden voorzien van onderdak, voedsel, kleding en onderwijs. De leiding van VSCE realiseert zich echter dat dit slechts de basis is; kinderen hebben ook liefde, stimulering en warmte nodig. Daarom heeft VSCE met het huis ook een verzorgende, opvoedende en ondersteunende omgeving gecreëerd. De kinderen groeien op met de hulp van zorgzaam personeel, dat hun bijstaat met de ontwikkeling van een reeks van vaardigheden, voor zowel thuis als in de samenleving. Het huis functioneert als een familie en elk lid van het huishouden heeft toegang tot gezondheidszorg, therapie, scholing en kunst- en sportactiviteiten. VSCE streeft ernaar een thuis te zijn, waar het voor elk kind mogelijk is zich volledig te ontwikkelen en te ontdekken wat zijn interesses zijn, zowel academisch, artistiek als vaardigheid georiënteerd. VSCE heeft in het huis een mooie ruimte beschikbaar waar ze een bibliotheek annex studieruimte zou willen creëren. Wings of Support helpt graag met de inrichting hiervan en zal onder andere meubels, twee computers en diverse soorten studieboeken sponsoren. De kinderen zijn ontzettend gemotiveerde leerlingen en zullen ongetwijfeld veel gebruik maken van deze extra mogelijkheden om te werken aan een goede toekomst!

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Cindy Vet

Contactpersoon 2