Malaika kinderdorp Mkuranga

Projectgegevens

Projectnaam: Malaika kinderdorp Mkuranga
Aanmaakdatum: 12-12-2008
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Tafels en stoelen voor een weeshuis complex nabij Dar es Salaam
Begroting: € 3.026,00
Instelling: Malaika kids Mkuranga
Land: Tanzania
Locatie:

Benodigde producten

Kleding liefst voor wat oudere kinderen 7-14 jaar, Engelse boeken, educatief speelgoed en bordspelletjes (int), naaimachines. Op de korte termijn is er nog heel veel behoefte aan SCHRIFTEN en office supplies maar met name SCHRIFTEN!!

Omschrijving

Malaika Kids wil de kinderen in Tanzania een toekomst geven, ze van straat halen en een "thuis" bieden. Veilig voelen en veilig zijn is erg belangrijk, net zoals een maaltijd op vaste tijden. Door middel van het Relatives Support Program wordt een weeskind geplaatst en probeert Malaika Kids gedurende 2 jaar familieleden te lokaliseren. Mochten de familieleden gevonden worden dan worden de kinderen, na een beoordeling van de situatie, teruggeplaatst bij de familie. Malaika Kids ondersteunt ook de familie. Malaika Kids bouwt kinderdorpen voor 240-320 kinderen. Het doel is om deze kinderen een normaal leven te geven. In de kinderdorpen hebben ze een aantal familiehuizen voor 10 kinderen per huis van 1 tot 20 jaar. Het doel is om de de gewone gezinsstructuur zo dicht mogelijk te benaderen. De kinderen worden begeleid door een "gezinsouder". Er ontstaat een hechte familieband aangezien elk kind opgroeit met "broertjes" en "zusjes". Wings of Support gaat in ieder geval een deel van de meubels betalen. Deze meubels gaan gemaakt worden door de jongeren van een van onze andere projecten in Tanzania, het Dogo Dogo centrum. Zij maken tafels, stoelen en bedden en ook zij kunnen zo een graantje mee pikken van deze donatie.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Suzanne Jansen

Contactpersoon 2

Astrid Vink