Verbouwing Pink House

Projectgegevens

Projectnaam: Verbouwing Pink House
Aanmaakdatum: 24-11-2008
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Ons Plek is een opvangplek kinderen met AIDS. In de nieuwe woning is behoefte aan een verbouwing de badkamer, het ombouwen huidige 'carport' tot nieuwe woonkamer; oude woonkamer tot slaapvertrek. Tapijt vervangen door tegelvloer voor hygiene.
Begroting: € 2.961,00
Instelling: Ons Plek
Land: Zuid-Afrika
Locatie: Ferreirra, 9300

Benodigde producten

Luiers, medisch materiaal, verzorgingsproducten zoals tandpasta e.d., speelgoed

Omschrijving

Ons Plek is de naam van een mooi initiatief van Deon Mulder. Het bestaat uit een huis waar (zieke) aidspatiënten worden opgevangen en een weeshuis, Pink House, voor aidswezen. Deon is van beroep verpleegkundige en heeft al veel ervaring. Omdat er in Zuid Afrika toch wel gesproken kan worden van een omvangrijk probleem t.a.v. de ziekte aids en mensen vaak aan hun lot worden overgelaten, heeft Deon enkele jaren geleden besloten een plek te maken waar mensen in de laatste fase van hun leven goed worden opgevangen, de verzorging krijgen die ze nodig hebben en in alle waardigheid kunnen sterven. Wanneer je het kindertehuis The Pink House bezoekt, op een kilometer afstand van Ons Plek, merk je in eerste instantie niets van het hoge sterfgehalte. Je wordt omringd door vrolijke kindersnuitjes. Maar al deze kinderen zijn HIV positief. Vlak voor ons bezoek was er net een kind gestorven en dat is de harde realiteit. De ziekte grijpt om zich heen en Deon Mulder probeert hier het beste van te maken. De aanvraag die bij Wings of Support is ingediend gaat over de verbouwing van Pink House. Er moeten aanpassingen gedaan worden aan het huis zodat de kinderen hier beter kunnen leven en de ruimtes beter benut worden zodat meer kinderen kunnen worden opgevangen. Wings of Support gaat deze kleine verbouwing betalen. Deze beide huizen staan in Bloemfontein.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Hans Erven Katoen

Hans@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2

Astrid Vink

Astrid@wingsofsupport.org