Boston Children Centre

Projectgegevens

Projectnaam: Boston Children Centre
Aanmaakdatum: 26-10-2008
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Bouw van 3 ruimtes, 1 klaslokaal, 1 lerarenkamer, 1 kantoortje
Begroting: € 6.250,00
Instelling: Boston Children Centre
Land: Kenia
Locatie: Nairobi

Benodigde producten

Engelse leerboeken, pennen, potloden, schriften, tekenpapier, wereldkaarten, eigenlijk alles op het gebied van leermaterialen. Kinderkleding en dan m.n. schoenen, gedoneerde klm dekens.

Omschrijving

In Matopeni, een sloppenwijk van Naïrobi (Embaksi division, Kayole location), is enkele jaren geleden door de gemeenschap zelf een school opgericht: het Boston Children Centre. Deze school wordt door de Boston Self Help Group gerund. Op deze school krijgen momenteel zo’n 200 kinderen les van vijf vrijwillige leer­krachten. Het huidige schoolgebouw bestaat uit golfplaten en heeft geen sanitaire voorzieningen. Door de Self Help Group is het initiatief genomen om een degelijk stenen schoolgebouw met een apart toiletgebouw te bouwen. Via internet is contact gezocht met vrijwilligers over de hele wereld om te helpen bij de realisatie van dit project. De inrichting van het gebouw wordt door de gemeenschap zelf verzorgd, evenals de aanschaf van de bouw­grond. Om de bouw van de school af te maken is er nog geld nodig voor 3 lokalen. Dit bedrag is begroot op 6965 euro. Er is nog 715 euro van een andere sponsor beschikbaar. De donatie die gevraagd wordt is dus 6250 euro. Het is een project waarbij alle financiering rechtstreeks ten goede komt aan de bouw. Het werk wordt door de mensen uit de gemeenschap uitgevoerd. De bouw kan starten zodra de financiering rond is. De voortgang van het project wordt telkens vastgelegd op camera, door Stephen Okwaro, de initiator van het project.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf
Projectcoördinator
Yvonne@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2

Maartje Kool

Maartje.k@wingsofsupport.org