Providing Career Opportunities and a Better Future

Projectgegevens

Projectnaam: Providing Career Opportunities and a Better Future
Aanmaakdatum: 5-3-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Het bekostigen van de aanschaf van industriële naaimachines en het geven van instructie in het gebruik van de machines, engelse les en computertraining
Begroting: € 10.268,00
Instelling: Sikkha Asia Foundation
Land: Thailand
Locatie:

Benodigde producten

-

Omschrijving

Dit project omhelst het opleiden van jong volwassen meisjes in het maken van leren producten zoals riemen, tassen en laptop dragers. Het trainings traject van elke groep meisjes begint met het leren bedienen van de apparatuur en er worden eerst producten van andere materialen zoals katoen en polyester gemaakt. Als men de basis vaardigheden onder de knie heeft, wordt gestart met het maken van producten van leer. Een onderdeel van de training is ook het volgen van Engelse les en computer training. De te produceren artikelen zijn uiteindelijk bestemd voor de “niche” markt d.w.z. een markt voor hoogwaardige producten. De afzet van de producten wordt verzorgd door “SJ Trading”, het bedrijf van de man van één onzer KLM CA’s. Per verkocht product zal een bepaald percentage van de opbrengst aan WoS worden gedoneerd waarmee weer een vergelijkbaar project kan worden opgestart. Een niet onbelangrijk nevendoel is om met de beste meisjes uiteindelijk te komen tot de oprichting van een bedrijfje waarmee deze meisjes in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De meisjes die hiervoor niet in aanmerking komen zullen door de twee deelnemende stichtingen, de Sikkha Asia Foundation en de Duang Prateep Foundation worden begeleid in het vinden van een goede baan bij een “contractor”.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Ron van Wagtendonk

Contactpersoon 2