Een Eigen School

Projectgegevens

Projectnaam: Een Eigen School
Aanmaakdatum: 5-11-2008
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Financiering van een deel van de grond voor de nieuwe school
Begroting: € 30.000,00
Instelling: Makula Foundation School
Land: Oeganda
Locatie:

Benodigde producten

De school kan altijd van alles gebruiken. Van muziekinstrumenten, sport -en spel artikelen, tot school & leesboeken, trainingspakken etc. Je kunt altijd even contact opnemen om e.e.a. precies af te stemmen.

Omschrijving

We hebben de Makula Foundation School al meerdere malen gesponsord. Dit keer is het een speciaal project. We gaan Makula helpen met het aanschaffen van een nieuw stuk grond waar de hele school heen verhuisd kan en MOET worden. De nood is hoog, want de verhuurder van de grond waar de school nu op is gehuisvest, wil het gaan gebruiken voor andere doeleinden. In eerste instantie moesten ze op stel en sprong al eind 2008 gaan verhuizen. Nu hebben ze de verhuurder zover kunnen krijgen dat er voor max. 1 jaar nog gehuurd kan worden (tegen 20% verhoging!). Want al het geld voor het nieuwe stuk grond is er nog niet. In totaal gaat het om meer dan 120.000 euro. Het nieuwe stuk grond kost veel geld, omdat het in hartje Kampala ligt, vlakbij de huidige school. Het is echter noodzakelijk om op deze locatie grond aan te schaffen. Dit komt omdat alle kinderen die naar de Makula School gaan uit de slums komen in de omgeving van de school. Veel hebben niet eens geld om schoolgeld te betalen, laat staan dat ze moeten reizen naar een veraf gelegen school. De Makula Foundation School is met man en macht bezig om overal geld vandaag te halen. Wings of Support steunt Makula hierin met 30.000 euro en hoop dat er snel meer organisaties met geld over de brug komen, want we zijn er nog niet. Dus zegt het voort!! Gelukkig kan Makula alles wat we tot nu toe hebben gesponsord meenemen naar de volgende locatie. Alles kan worden hergebruikt, van de speeltoestellen en schoolbankjes, tot de wastafeltjes, watertank en leidingen. We houden jullie via de site op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Elisabeth Tiesinga

Contactpersoon 2

Anita Kuiper