Cycling out of Poverty

Projectgegevens

Projectnaam: Cycling out of Poverty
Aanmaakdatum: 14-3-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Arme gezinnen die kinderen hebben die verder dan 10 km van school wonen kunnen een fiets op afbetaling kopen (micro krediet fiets). Met deze fiets gaan de kinderen naar school daarnaast mag de fiets voor allerlei activiteiten worden ingezet.
Begroting: € 3.049,00
Instelling: Cycling out of Poverty
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Het is niet mogelijk om spullen naar dit project te vervoeren.

Omschrijving

Ter ere van KLM 90 jaar worden door KLM ers allerlei activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor de Stichting Cycling out of Poverty. Het totale project is het opzetten van een fietswerkplaats/ trainingscentrum en een Cycling to school programma. De stichting werkt nauw samen met de lokale gemeenschap. Leiders, leraren, worden gemotiveerd om mee te werken aan het project. Het onderdeel wat gericht is op de kinderen gaan wij financieel steunen. Aan arme gezinnen met kinderen die verder dan 10 km van hun school wonen wordt een fiets op microkrediet basis aangeboden. Voorwaarde is dat de kinderen met de fiets naar school gebracht worden. Gedurende de dag mag de fiets voor andere doeleinden ingezet gaan worden. Hierdoor wordt het voor de ouders interessant om de kinderen naar school te sturen. En de kinderen kunnen het makkelijker volhouden om naar school te gaan en houden ze meer energie over voor op school en thuis. Als eerste aanvraag zullen er 37 fietsen voor het programma worden ingekocht.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf

Contactpersoon 2

Paul Rommerts