Jack and Jillschool.

Projectgegevens

Projectnaam: Jack and Jillschool.
Aanmaakdatum: 26-3-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Schoolmeubilair, lesmateriaal en schooluniformen.
Begroting: € 2.985,00
Instelling: Hope for the Future organisation
Land: Oeganda
Locatie:

Benodigde producten

Kinderkleding en schoenen voor kinderen van 4-14 jaar. Boeken. Schriften, potloden, pennen, speelgoed, leuke posters enz enz.

Omschrijving

De Jack and Jill school is een klein eenvoudig schooltje voor kinderen van de community. Een derde van 186 kinderen die de school bezoeken is wees.Tonny Ddungu, sociaal werker en contactpersoon voor de community, probeert pleeggezinnen voor de weeskinderen te vinden. Zij betalen geen bijdrage aan de school, de kinderen met ouders wel. Bij ons bezoek aan de school zagen we dat het hier aan alles ontbrak. Weinig leermiddelen , amper boeken en meubilair in een hele slechte staat. Lesmateriaal, zoals boeken worden geleend van een bevriende school. Wos gaat zorgen voor lesmateriaal, meubilair en nieuwe uniformen. Ook zal de bestaande eenvoudige latrine opgeknapt worden. De school is erg primitief en wellicht zullen we hier in de toekomst vaker kunnen helpen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Anita Kuiper

Contactpersoon 2

José Keunen