Child care Centre (Construction)

Projectgegevens

Projectnaam: Child care Centre (Construction)
Aanmaakdatum: 12-7-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Bouw en inrichting van een child care voor zwaar ondervoede kinderen
Begroting: € 6.845,00
Instelling: YFCC
Land: Filippijnen
Locatie: Manila

Benodigde producten

Maxi cosi´s, wippertjes, verbandmiddelen, medicijnen, kleding voor kleine kinderen t/m leeftijd equivalent in Nederland van ca 4 jaar.

Omschrijving

In december 2008 heeft Young Focus een nieuw programma opgezet genaamd Young Focus Child Care Center. Opzet van het project was om voor derdegraads ondervoede kinderen (minder dan 50% van het reguliere gewicht) een voedings- en begeleidingsprogramma op te zetten. Dit om de kinderen op gewicht te krijgen en weerbaar te maken tegen de zeer onhygiënische omstandigheden waarin ze leven op de grote vuilnisbelt Smokey Mountain in Manilla. Voor dit doel is in 2008 in eerste instantie een tijdelijk shelter gebouwd op de vuilnisbelt Smokey Mountain. Hier kunnen max. 25 kinderen dagelijks verblijven. Deze tijdelijke shelter heeft inmiddels z'n dienst bewezen. Naast de 25 kinderen die dagelijks naar de Child Care komen voor voeding, medische zorg en persoonlijke aandacht worden ook kinderen in de thuissituatie begeleid door middel van huisbezoek, en zijn dan ook opgenomen in het voeding programma. Tevens worden de moeders met behulp van een preventie programma basis beginselen van hygiëne, gezondheid en voedingsleer bijgebracht. Tijdens het regenseizoen heeft de tijdelijke shelter het zwaar te verduren en is tegen de typhoons die hier geregeld woeden niet bestand. Gelukkig heeft het Young Focus Child Care programma zeer veel waardering gekregen van de Smokey Mountain bevolking en hebben de community officials grond beschikbaar gesteld voor een meer permanente Child Care. Mocht het gebouw ooit verplaatst moeten worden dan kan dat heel gemakkelijk want het zal bestaan uit segmenten die ook weer uit elkaar genomen kunnen worden. Het nieuw te bouwen Child Care zal dagelijks plaats bieden aan totaal 65 zwaar ondervoede kinderen. Door de geboden hulp van Young Focus Child Care en de bijdrage van Wings of Support zal de situatie van veel kinderen en hun gezin verbeteren en wordt kindersterfte voorkomen.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Astrid Vink

Astrid@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2

Lex Vries

Lex@wingsofsupport.org