Cycling2School

Projectgegevens

Projectnaam: Cycling2School
Aanmaakdatum: 1-4-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Micro krediet fietsen
Begroting: € 6.000,00
Instelling: Cycling out of Poverty
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

School/schrijfmateriaal; oefenboeken, pennen, potloden, schriften, papier, linialen, gummetjes, etc. Maar ook engelse leesboeken voor de bibliotheek.

Omschrijving

Veel kinderen in Afrika wonen meer dan 10 km van hun school vandaan. De gezinnen waaruit zij komen zijn arm, dus hun bijdrage in het huishouden is erg belangrijk. Om deze reden worden de kinderen vaker thuisgehouden door hun ouders. Door het aanbieden van een fiets op basis van microkrediet, kan deze situatie worden veranderd. De kinderen moeten wel met de fiets naar school worden gebracht, maar gedurende de dag mag de fiets ook voor andere doeleinden worden ingezet. Dit maakt het voor de ouders interessant om hun kinderen naar school te sturen. Tevens is het voor de kinderen veel makkelijker om naar school te gaan, ze houden meer energie over voor de lessen en ze zullen minder vermoeid thuiskomen. Er zullen voor de eerste aanvraag 50 fietsen worden ingekocht voor de Spinners&Spinners jongensschool. Spinners&Spinners is een fabriek in Ruiru die de jongensschool een aantal jaren geleden heeft gebouwd. De fabriek heeft tevens voor meer werkgelegenheid gezorgd en de eigenaren zetten zich actief in voor verbetering van de leefomstandigheden in dit gebied. Zij zijn dan ook zeer enthousiast over het Cycling2School project mede als de school zelf. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Peter Speelman

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Yvonne de Graaf

Contactpersoon 2