Boston Children Centre

Projectgegevens

Projectnaam: Boston Children Centre
Aanmaakdatum: 31-1-2010
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Kopieerapparaat en meubeltjes kleuterschool&basisschool
Begroting: € 7.648,00
Instelling: Boston Children Centre
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Engelse boeken, wereldkaarten, pennen, potloden, schriften, tekenpapier, eigenlijk alles op het gebied van leermateriaal. Ook kinderkleding en schoenen zijn welkom!

Omschrijving

Dit is een vervolgproject op KE-107. Het betreft een kleuter- en basisschool en ligt in een sloppenwijk van Nairobi, Kayole, Matopeni. Bij de basisschool is inmiddels een kleuterschool, een lokaal voor de middelbare school gebouwd en een moestuin aangelegd. De school is volop in gebruik, inmiddels al door 350 leerlingen. Door de groei van het aantal leerlingen is er nu een tekort aan schoolbankjes. Ook zit de school te springen om boeken voor de kleuterschool die in omvang is toegenomen. Een nieuw idee is de school te voorzien van een kopieer apparaat. In Kenia is het heel normaal dat 4 of meer kinderen een boek moeten delen. Voor het aanschaffen van meer boeken is geen geld. Door de aankoop van een kopieerapparaat zullen alle kinderen eigen lesmateriaal hebben. Er is gekozen voor een degelijk apparaat wat tegen een stootje kan en alleen zwarte inkt om de onderhouds- en lopende kosten zoveel mogelijk te beperken. Van ieder boek dat nu nodig is zal een exemplaar worden aangeschaft. Daarnaast wordt materiaal gekocht wat nodig is om de boeken te kopieren en syllabussen van te maken. Kleurpotloden zullen worden aangeleverd zodat de kinderen zelf hun lesmateriaal kunnen opleuken! Voor dit project is 1800 euro gedoneerd door Basisschool Samen Een, ook hebben zij sporttenues aan het BCC gedoneerd waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt!

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Maartje Kool

Contactpersoon 2

Yvonne de Graaf