Met reparaties House of Refuge weer helemaal OK!

Projectgegevens

Projectnaam: Met reparaties House of Refuge weer helemaal OK!
Aanmaakdatum: 28-1-2010
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Renovatie werkzaamheden en verbeteringen.
Begroting: € 2.729,00
Instelling: House of Refuge Foundation, Inc.
Land: Filippijnen
Locatie:

Benodigde producten

Diverse kinderkleding (geen babyspullen), ondergoed, slippers, hardloopschoenen, zwarte schoenen, schoolmaterialen, basis medicijnen, verbandmiddelen, videocamera, fotocamera, beddengoed, handoeken, zeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels, voeding, sch

Omschrijving

PH-033 Met reparaties House of Refuge weer helemaal op orde… In 2009 is Wings of Support intensief bezig geweest daar waar mogelijk met het verlenen van ondersteuning in de periode van de grote overstroming Ondoy. Daar zijn een aantal aanvragen voor noodhulp uit voortgevloeid en ook een projectaanvraag voor een van onze projecten dat ernstig getroffen was en bijna 2 meter onder water gestaan heeft. In de nasleep van deze periode hoorden we van een kindertehuis dat ook zeer ernstig getroffen was door de overstroming. Het betreffende kindertehuis, House of Refuge (HORF), was net in een periode na herstel van een brand die hun getroffen had. En toen kwam de ernstige overstroming, ternauwernood hebben ze met z’n allen kunnen vluchten en wonder boven wonder zijn er geen slachtoffers gevallen. Na een bezoek aan de tijdelijke huisvesting van HORF werd duidelijk dat men dringend op zoek was naar een nieuwe locatie. Een ander Wings of Support project was toevallig net verhuisd en dit bleek voor HORF een welkome oplossing. Tijdens het bezoek aan HORF werden de twee partijen met elkaar in contact gebracht. En enkele maanden later kon HORF de nieuwe locatie betrekken. Bij House of Refuge (HORF) worden weeskinderen en ontheemde kinderen opgevangen en het biedt plaats aan 36 kinderen. Alles verloopt in het kindertehuis ordelijk en gestructureerd en alles ziet er netjes en hygiënisch uit. Alle kinderen gaan naar school en HORF heeft bovendien een goed in house scholing programma. Openbaar onderwijs op de Filippijnen is in de regel van slechte kwaliteit dus bij het kindertehuis leren de kinderen het nodige bij. Voor de nieuwe locatie geldt wel dat er achterstallig onderhoud is en juist daar kan WoS bij helpen. Door gelijk een aantal verbeteringen door te voeren wordt meteen extra speelruimte gecreëerd. Dat is zeer wenselijk want dat is namelijk het enige wat ontbreekt in de nieuwe locatie… voldoende speelruimte. De omheining zal verhoogd en gerenoveerd worden zodat privacy en veiligheid gewaarborgd zullen zijn en op de begane grond zal dit gecombineerd worden met het realiseren van een overkapping. Daardoor ontstaat op de begane grond waardevolle extra leef- en speelruimte. het schilderwerk is dringend aan een opknapbeurt toe en dat wordt ook aangepakt. De laatste fase (overkapping van de bovenste verdieping) van dit renovatie project past niet in het beschikbare budget voor eerste projecten van WoS dus mogelijk wordt dat in een vervolgaanvraag nog aangepakt.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Lex Vries

Contactpersoon 2

Eva Bosnjakovic