Sun Village Henan huis

Projectgegevens

Projectnaam: Sun Village Henan huis
Aanmaakdatum: 23-10-2009
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Bijdragen aan de bouw van een nieuw huisje voor 16 kinderen in Henan provincie. In samenwerking met Stichting Sun.
Begroting: € 3.090,00
Instelling: Sun Village Henan
Land: China
Locatie:

Benodigde producten

Warme kinderkleding, speelgoed, kinderschoentjes

Omschrijving

In China is wettelijk nog niets vastgelegd voor de opvang van kinderen als hun ouders naar de gevangenis moeten. Traditioneel is het vanzelfsprekend dat de familie voor de kinderen zorgt als de ouders dat niet kunnen. Juist in families waar zoveel aan de hand is, is er geen liefhebbende familie beschikbaar om de kinderen bij zich in huis te nemen en goed te verzorgen. Ze komen dan ook vaak alleen op straat terecht. Mevrouw Zhang, de oprichtster en directrice van Sunvillage, werkte 13 jaar als arts op het platteland en was 12 jaar redacteur van de krant van het gevangeniswezen, later kreeg ze als legerofficier een hoge functie in een gevangenis. Daar werd haar door de gevangenen vaak gevraagd eens te gaan kijken hoe het met hun kinderen was. Zo werd ze dagelijks geconfronteerd met het probleem dat er voor deze kinderen geen oplossing bestond. Ze trok zich het lot van ouders én kinderen aan en richtte van haar eigen spaargeld Sunvillage op. Sunvillage is een tehuis speciaal voor kinderen van gedetineerden, aan de rand van Peking. Inmiddels heeft Zhang Shuqin meerdere van dergelijke huizen opgericht, verspreid door heel China. Het tehuis bestaat uit een aantal kleine, kleurig geschilderde huisjes op een groot terrein. In elk huisje wonen veertien kinderen tussen drie maanden en achttien jaar oud, samen met een volwassen verzorger of verzorgster. Op de grond tussen de huisjes wordt groente en fruit verbouwd voor eigen gebruik en verkoop. Wings of Support gaat een nieuw huis mee helpen financieren in Henan . Een stad in het binnenland waar zich de grootste vrouwengevangenis bevindt en waar er nog veel kinderen geholpen kunnen worden.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Marije Jelly

Contactpersoon 2

Astrid Pauwels