Sport the Bridge

Projectgegevens

Projectnaam: Sport the Bridge
Aanmaakdatum: 14-2-2010
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Fornuis
Begroting: € 696,00
Instelling: Sport the Bridge
Land: Ethiopië
Locatie:

Benodigde producten

Teamsporttenues voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 17. Ongeveer 25 van het zelfde zodat ze teams kunnen maken, voetbalschoenen voor kinderen van 7 t/m 17 en voetballen.

Omschrijving

Sport the Bridge wil straatkinderen d.m.v. sporten weer herenigen met hun familie en ze de mogelijkheid bieden om naar school te gaan. Twee keer per jaar gaan ze de straten op om nieuwe kinderen te zoeken. Voorwaarde is dat ze nog familie hebben zodat op termijn het contact met de ouders/familie hersteld kan worden. De kinderen mogen het eerste jaar overdag komen (vrijwillig) om mee te doen aan het sportprogramma. Met behulp van allerlei sportoefeningen/spellen (KRAFT) leren de kinderen wat grenzen en regels zijn, hoe ze met anderen omgaan. Dit programma duurt één jaar. Ze krijgen twee maaltijden per dag en een snack en mogen zich daar wassen/douchen. Aan het eind van de dag gaan de kinderen de straat weer op. Als de kinderen drop-out zijn (dit is als ze een maand niet komen opdagen), dan gaan ze de kinderen op straat zoeken. In de loop van de tijd wordt er geprobeerd de kinderen met hun familie te herenigen. Dan komen ze in een vervolgprogramma van drie jaar, waarbij schooluniformen en -materialen worden gefinancierd en mogen ze na schooltijd komen sporten en op zaterdagochtend. Verder kunnen ze hun huiswerk daar maken, schilderen en er is medische zorg en counseling. Voor de maaltijden die gekookt worden voor de kinderen heeft de organisatie een nieuwe fornuis nodig. Wings of Support maakt dit mogelijk.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Eunice van den Bovenkamp (Zandvliet)

Contactpersoon 2