Warmte en verse groente, Pink House.

Projectgegevens

Projectnaam: Warmte en verse groente, Pink House.
Aanmaakdatum: 17-3-2010
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: The Pink house heeft geen verwarming. Zonneboiler en airco, bieden uitkomst. Een groentetunnel maakt verbouwing van groente ook in koude maanden mogelijk. Deze aanpassingen komen de gezondheid van de kids ten goede, nu in de winter en ook in de zomer.
Begroting: ‚ā¨ 6.802,00
Instelling: Ons Plek
Land: Zuid-Afrika
Locatie: Ferreirra, 9300

Benodigde producten

Luiers, medisch materiaal, kinderkleding, speelgoed

Omschrijving

'Ons Plek' vangt sinds 1999 kinderen en volwassenen op in de buurt van Bloemfontein die 'infected or affected' zijn door hiv/aids . Ons Plek heeft twee locaties die een paar honderd meter uit elkaar liggen. De 'volwassenen' opvang, waar ook kinderen zitten omdat veel moeders met kind worden opgevangen en het zogenoemde Pink House, wat puur een kindertehuis is. The Pink House is in 2008 geopend en in 2009 met hulp van Wings of Support verbouwd. Het project heeft te kampen met stijgende prijzen. Dit heeft de noodzaak tot zelfredzaamheid vergroot. Het verbouwen van eigen groente is een goede manier hiervoor. Verder is het een zoeken naar balans tussen de druk van buitenaf (Wellfare) om mensen/kinderen op te nemen en de mogelijkenheden binnen het project om dit te doen. Het is duidelijk te merken dat hiv/aids nog een groot taboe is in Zuid Afrika. Toch weet het project de balans te behouden en te zorgen voor een goede opvang en verzorging.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Martin Lont

Martin@wingsofsupport.org

Contactpersoon 2