Slaapplaatsen op school

Projectgegevens

Projectnaam: Slaapplaatsen op school
Aanmaakdatum: 18-9-2011
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Bouw badkamer en aanschaf bedden, matrassen etc.
Begroting: € 3.082,00
Instelling: St. Dymphina Madiany Special School for the Mentally Handicapped
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Materialen voor handvaardigheidslessen zoals stoffen, leer, wol, naald, draad etc. Beddengoed, handdoeken, kleding en schoenen.

Omschrijving

De school voor geestelijk gehandicapte kinderen in Madiany, Kenia, heeft als doel deze groep kinderen zelfredzaam te maken waardoor ze mee gaan tellen in de maatschappij. Door middel van het geven van practische vakken zoals naailes, het telen van groenten en fruit en technische vakken, krijgen de kinderen een kans om later zelf een inkomen te gaan verdienen. Nu wil de school haar leerlingen een onderdak bieden. De meeste kinderen wonen heel ver weg, moeten iedere dag uren lopen om op school te komen. Onderweg worden zij regelmatig lastig gevallen of misbruikt. Ook houden hun ouders hen veelal thuis. In het belang van de kinderen is het noodzakelijk dat zij op school kunnen blijven slapen. Wings of Support wil de school graag helpen met de voorzieningen hiervoor.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Mirjam Leemans-Kneppers

Contactpersoon 2

Yvonne de Graaf