Eburru School

Projectgegevens

Projectnaam: Eburru School
Aanmaakdatum: 7-4-2010
Projectstatus: Afgerond
Aanvraag: Eburu School ligt bij Naivasha. De school is gevestigd in een oude boerderij, die helemaal is opgeknapt. WOS heeft eerder dit project gesteund met schoolbanken. De school presteert inmiddels goed en heeft behoefte aan een laboratorium met inrichting.
Begroting: € 3.831,00
Instelling: Eburru Secondary School
Land: Kenia
Locatie:

Benodigde producten

Schoolspullen

Omschrijving

Eburu School ligt in de bergen bij Naivasha en is een project, dat al eerder gesteund is door Wings of Support met schoolbanken. Toen werd de school net herbouwd en nu is er al veel bereikt, mede dank zij andere sponsors. In deze heel arme omgeving is de school vooral voor de oudere meisjes een zegen. Vroeger werden ze vaak al op 13-jarige leeftijd uitgehuwelijkt omdat de ouders niet langer voor hun konden zorgen. Nu zijn de ouders blij, dat hun dochter naar deze , gedeeltelijke, boarding school kan gaan en de meisjes voelen zich veilig en zijn blij door te mogen leren. Janet Strevens woont op Green Park(community in Naivasha,vlak bij Eburru), is een Engelse oud-onderwijzeres en zit in het toezichthoudend bestuur. Wij kennen haar als heel integer. De school krijgt nu steeds meer leerlingen, de standaard is hoog en er is nu behoefte aan meer lokalen en een laboratorium. Wij willen graag helpen met de inrichting van het laboratorium. Nu ziet alles er al zoveel beter uit, maar om dit te kunnen handhaven is er nog steeds veel geld nodig. Wij hebben door de jaren dit project zien groeien en hopen niet, dat deze school de dupe wordt van de crisis in Europa. De medewerking van de community in Eburru en de onderwijskrachten is groot.

Bezoek

Wil je dit project bezoeken? Neem dan contact op met de projectcoördinatoren, zij helpen je bij het organiseren van een bezoek.

Contactinformatie

Contactpersoon 1

Inske Dulk-Posthumus Meyjes

Contactpersoon 2

Marius Dulk